Chvilková slabost

34

Pondělí 13.02.2017 19:30

Místo konání: Humpolec, Divadelní scéna kina Humpolec

MěKIS vás zve na divadelní představení s Davidem Matáskem a Petrou Špalkovou v hlavních rolích. Dále hraje Sandra Černodrinská.

Audrey a Tony. Tony a Audrey. Dvacet let manželství. Dvě děti. Dva roky po rozvodu. On, úspěšný kameraman z reklamky, čerstvě oženěný s podstatně mladší dívkou, s níž právě čeká dítě. Ani ona na první pohled nestrádá – od svatby s jejím novým partnerem ji dělí už jen tři dny. Bývalí manželé přijíždějí na venkovskou chalupu, kterou spolu kdysi sdíleli a která se má nyní prodávat, aby se podělili o nábytek a jiné cennosti. Přijíždějí se vším zdánlivě vyrovnaní a smíření, s nadějnou vyhlídkou na své nové životy.Navíc jejich společné setkání s odstupem času jenom potvrdí, že se nemohou vystát. Nemohou si říct ani dvě slova, aby si vzájemně nevlítli do vlasů.

Přesto se pustí do úklidu chalupy a na povrch začnou vyplouvat dosud nezjevené skutečnosti – a Audrey s Tonym dojde, že pořádek si musejí udělat především ve svých vztazích.
Podlehnou této "chvilkové slabosti" a přehodnotí své dosavadní životní postoje a názory na toho druhého? A jak tím vším zamíchá jejich osmnáctiletá, rebelská dcera Lucy? Situace se komplikuje a vše dopadne jinak, než by divák předpokládal. Zdánlivě ukončená životní kapitola může mít pokračování…

Chvilková slabost je bravurní jímavou komedií významného britského dramatika a herce Donalda Churchilla (1930–1991), který se na českých jevištích zabydlel v 90. letech komediálním hitem Natěrač (později byly uvedeny také jeho hry Na ocet či Slečna Flintová). Churchill nikdy nezapřel vlastní hereckou zkušenost a ve svých textech vždy úzkostlivě dbal na rovnocenné a efektní herecké party. O zábavnosti a moudrosti jeho stylu se můžete přesvědčit v nové inscenaci Divadla v Rytířské. Herecký "dream team" – Petru Špalkovou a Davida Matáska – doplní v režii Petra Hrušky (který je podepsán již pod zdejší úspěšnou komedií Ani za milion!) mladá herečka Sandra Černodrinská.

Čtěte dále:   Píšou o Humpolci - IDNES.CZ: Stingův dvorní kytarista Miller představí v Humpolci svůj sólový projekt

Vstupné 260 Kč, předprodej vstupenek v infocentru Humpolec. 


Online rezervace

Petr

34 thoughts on “Chvilková slabost

  1. Kdyby se to jmenovalo Dlohodobá slabost, tak to mohlo být o starostovi a ODS a jejich dlouhé slabosti pro ICOM a jeho těžce nemocného ředitele, který by ani nepochopil u soudu, že něco udělal, ale bez problémů stále řídí svoji firmu !!!!!!!

      1. Aha, takže vám je jedno, že tady vedení města jde na ruku člověku, který se svými kumpány nakradl miliardy ? Všichni kromě Kratochvíla byli pravomocně odsouzeni, jen on dostal milost od Klause……….

        1. Tak hlavně je třeba tyto děsivé skutečnosti utajit před herci, jinak by mohli představení ze strachu zrušit…

          1. Bohužel tyto děsivé skutečnosti tají vedení města před občany…. tak jako to, že celá kauza s Kauflandem byla od začátku vymyšlená bouda, na kterou bohužel skočila i většina zastupitelů včetně pana Bernarda………

          2. Ty brďo…. A my prostí občané žijeme v takové nevědomosti… Evidentně víte mnohem více… Prosím nenechávejte nás slepé, pište, zveřejňujte, oslovte Policii, ať to vyšetří.

          3. Kaufland je hnusná bouda, jako každej jinej market ‚balkánského typu‘, jak by řekl Uďa. Ať si město koupí od čemolenu jejich panelák a Kratochvíl může úředníkům pronajímat autobusák na parking. Ulevilo by se středu města a úředníci by se mohli ještě namnožit. Aspoň v něčem je potřeba Pejr dohnat, když už tady nebude nikdy bazén ani další vymoženosti.

          4. To je skvělej nápad, ještě bych tam nastěhoval nějakou pobočku finančního, krajského a nevím ještě jakého úřadu. To by bylo pro Humpolec terno ! Je vidět jak mnozí nezahálí a pilně cvičí mozkové závity. Že to vše je v nějakém soukromém vlastnictví je evidentně nezajímá, holt komunismus v nich zanechal nesmazatelné stopy.

          5. Dnešní vlastníci a velkopodnikatelé se chovají bohužel hůře než celý bývalý UVKSČ.

          6. Zajímalo by mne, jak všechny tahle příspěvky souvisejí s tím, že sem přijede Matásek a spol předvést nějaký divadelní kus…
            Myslím, že kdyby v Humpolci přistáli mimozemšťani, tak se tu dozvíme, že je pozval starosta, aby nám ukradli autobusák.

          7. Pochopíte, až zjistíte, že na AN žádný Kaufland nebude a ani nikdy být neměl. Tak jako obchodní zóna v DH Dekoru……

          8. Jo, tak to je dobrá zpráva pro zavilé odpůrce záměru (Spolkaře). Městu zůstane nepotřebné (pro mnohé však nezbytné) parkoviště, ICOMu autobusák a bude si s ním dělat co chce. My ostatní dál budeme jezdit za nákupy zboží z oblasti bot, sportu, elektro atd. do Jihlavy a Pelhřimova. A jede se dál močálem černým, kolem bílých skal! Dobrou věc se podařilo zhatit, a to byl cíl. Tak si to svoje Pyrhovo vítězství užijte! Lidi by vám za to měli nakopat pr..le!

          9. Vy nechápete, že nikdo nic nezhatil, ale že to celé byla od začátku blamáž ze strany ICOMU na kterou vedení města ať už vědomě, nebo nevědomě bohužel skočilo ?

          10. O tom jestli tu bude či nebude nějaký Kaufland nebo cokoliv jiného,nerozhodne město či Kratochvíl,ale spíš majitel Kaufu.A ten potřebuje aby v něm lidé utráceli peníze.A ti lidé v Humpolci na rozdíl od Jihlavy ( Bosch) a od PE (Agrostroj ) až na vyjimky nejsou.Rumuni z Valea to nespasí.Tak to zkrátka je.
            Omluva za off topic.Matásku promiň.

          11. No právě. Majitel Kaufu prý o Humpolci nikdy ani neuvažoval . Takže opravdu bouda od ICOMU a vedení města !!!!! Pěkně tomu podvodníkovi pomohli změnit určení jeho pozemku a zhodnotit ho …..
            A samozřejmě, že vše je ve prospěch občanů tohoto města…….!!!

          12. To jako, že soukromý investor se nemůže logicky snažit zhodnocovat svůj majetek, protože by to mohlo vadit kolemjdoucím???
            Co berete? Chci taky :))))

            Btw: Nestalo se to samé v bleděmodrém naproti hasičárně??

            frrrr

          13. Majitel Kaufu podepsal pro město smlouvu o výkupu nepotřebného parkoviště s tučnou prémií určenou na rozvoj dopravní infrastruktury. To je fakt, který měli možnost všichni vidět odhlasovat na veřejném zasedání zastupitelstva (návrhy smluv a usnesení je na webu města). Předloženy byly i smluvní ujednání mezi ICOMem a developerem na realizaci výstavby tohoto obchodního centra. Tak se to teď nesnažte zpochybňovat a trapně házet vinu za zmaření záměru realizace, pro občany města potřebných obchodů, na někoho jiného. Je jen vaší vinou (Spolku a jeho posluhovačů), že nový terminál, Kaufland a další navazující obchody ve městě pravděpodobně nebudou! Pokud je to co tu uvádíte pravdivá informace, o čemž se ve vašem případě dá vážně pochybovat!

          14. Majitel Kaufu nic nepodepsal. Pouze a jenom developer… a nemá tam žádnou pokutu, takže mohl podepsat a slíbit cokoli….. ha, ha, ha

          15. Každý normální člověk vidí, že parkovacích ploch v Humpolci ubývá a ubývat bude, viz. chystané tzv.zklidnění kolem pošty, dále padne parkoviště před Kuchařovem v rámci výstavby kruháku a zvažovaného zastavění Stromovky.

            Parkoviště pod autobusákem je poslední kousek ve městě, který je využíván lidmi k zaparkování. Normální zastupitel se selským rozumem by nikdy nemohl hlasovat pro vynucený prodej, když zadupe developer nebo velkopodnikatel s monopolním dopravcem. Ale tady se to hraje jen na dvě roviny, Spolek a starosta, jen normální hlas obyvatele Humpolce slyšet není.

            Kaufland tu být nemůže i z důvodu, že Dekor neprodal své pozemky, tudíž ti lidé, kteří argumentují, že musí pro boty a elektroniku jezdit do Jihlavy či Pelhřimova tam jezdit budou dál, protože žádná firma neprodá svůj areál za pár korun a tudíž ty obchody co jsou kolem Kauflandu jinde, by tady nebyly.

            Nezastávám se Spolku, ovšem celý projekt rušení nádraží je nesmyslný a velmi se divím, proč zastupitelé nenavrhli nějakou jinou cestu co s tzv. předimenzovaným nádražím dělat. Za úvahu stála varianta typu Pelhřimov nebo zmenšení areálu jiného typu. Ale to by musel chtít i dopravce, ten raději jedná z pozice síly a monopolu. Poloha stávajícího nádraží je naprosto unikátní a strategicky položená. Chtělo to jen trochu dobré vůle a chuti jednat. Nevyhrožovat a netlačit zastupitele ke zdi. Děkuji

          16. Velmi rozumný a vyvážený příspěvek.
            Ovšem je třeba si uvědomit, co asi mohlo být důvodem k tomu, že starosta těsně před volbami těžce ztrapnil kolegyni Kukrechtovou a změnil své jak tvrdil neměnné rozhodnutí být řadovým zastupitelem a hrát si v důchodu na kytaru….

          17. Nemá cenu spekulovat. Fakt je, že tak slušná ženská si nezasloužila aby z ní udělal takovou loutku. Ta pachuť jen tak nevymizí. To samé v případě velkopivovarníka. To, jak pohrdnul místem starosty…….no holt to není senátorské křeslo.

          18. Smutné je, že ji starosta ani nenavrhl na místostarostku, aby alespoň trochu napravil tu prasečinu, kterou provedl. Radši nechal dvě křesla ČSSD, ač ta má stejný počet mandátů. To bylo srabáctví a divím se, že paní Kukrechtová po takové trapárně měla žaludek s ním dále spolupracovat v radě. Přeji jí, aby v příštích volbách vyhrála a stala se starostkou.P.

          19. Standa Bernard se vám na politiku vykašle. To co dělá, dělá výborně a nepotřebuje ztrácet čas honěním si ega někde na radnici.
            Od toho tady máme jiné borce, že ano ?

          20. Otázkou je zda potřebujeme znovu zvolit tohoto pána, který mívá sice hlasů nejvíc, ale tu pozici nejvyšší přijmout nikdy nechce.

          21. Ale tak se neužírejte závistí vůči Standovi a Jirkovi. Voliči jim důvěřují, považují je za nejlepší volbu a dali jim hlasy. Mohli jste se předvést a porazit je. Takhle jsou to jen hloupé, kyselé hrozny!

          22. Blábol jako obvykle. Jako když omíláte dokola jak jsou ti, co nešli k volbám se vším spokojení. Oni jsou zhnusení! Nešli volit, protože se tu poslední dekády recyklují pořád ty samé ‚osobnosti‘. Sorry jako, ale Štěrbová fakt není důvod jít volit. Standa je samolibá figurka, která měla v životě štěstí. Prachy mu nikdo nezávidí, ale je fakt že cíleně jen dělá volavku ódéesmanům. A kámoši z ODS mu za to jdou na ruku když jde o zájmy pivovaru. Klidně si i sedne za stůl s kriminálníkem, když to pro něj bude profit. Prej Transparency International. Výsměch.

          23. lobbista a kriminálník, to je výkvět popřevratové společnosti

          24. …“Standa je samolibá figurka, která měla v životě štěstí..“ Kdo jste, proboha, Vy, že si dovolujete takhle někoho soudit? Když je někdo úspěšný, možná toho dosáhl prací, co myslíte? Vy jste to evidentně musel dotáhnout hodně daleko, když si dovolujete tímhle způsobem soudit lidi, kteří něco dokázali. Jestli žijete ve světě, kde úspěch je produktem toho, že má člověk štěstí, tak nevím, jestli Vám mám závidět, nebo Vás litovat.

          25. Stejný počet mandátů měly ANO, ČSSD a ODS. V tomto pořadí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Oznámení

Po Úno 13 , 2017
o pronájmu bytů v Humpolci Čtěte dále:   Pašijový víkend

You May Like

Témata