Po mnoha letech se Zdeněk Jirásek z JK Robousy účastnil v Humpolci, kde se konal již 55. ročník Zlaté podkovy (jeden z nejprestižnějších vozatajských závodů u nás), soutěže dvojspřeží. V posledních letech při tomto závodě startoval v kategorii čtyřspřeží, v té letošní sezóně však závodí pouze s dvěma koňmi, ale tu další sezónu 2021 se věřme vrátí opět na kozlík čtyřspřeží v trochu obměněném složení.  

Jirásek vybojoval bronz při Finále Zlaté podkovy
Jirásek vybojoval bronz při Finále Zlaté podkovy

Vozatajské závody jsou pro Humpolec několikaletou tradicí, kdy se na konci srpna sjedou ti nejlepší vozatajové z České republiky, nejinak tomu bylo i letos, kdy se na start v jednotlivých disciplínách postavilo dohromady 34 kočárů. V pátek závody odstartovaly drezúrní úlohou, kterou se spřežení ve složení koní Clip a Rony povedlo zajet skvěle.

Byla to nejlépe odjetá úloha sezóny a Zdeněk se svým týmem byl s výsledkem spokojený, i když to ve výsledku znamenalo průběžné šesté místo. Sobotní adrenalinový maraton sčítal dohromady sedm překážek, z toho dvě vodní.

Právě maraton je ta část závodu, kterou má Zdeněk nejraději, i když s přibývajícím věkem a zážitky rostou také obavy a trochu strach, tak i v Humpolci ukázal, že umí zajet dobrý maraton.

Pouze o 0,21 bodů skončil čtvrtý. Do závěrečného vozatajského parkuru nastupovalo spřežení z průběžného šestého místa, ale s minimální ztrátou na vedoucí pozice. Nedělní parkur bývá nejen o přiježděnosti koní, soustředěnosti jezdce, ale také trochu o štěstí.

Humpolecký parkur se Zdeňkovi opravdu povedl, během jízdy nechyboval a byl penalizován pouze za nepatrné překročení času. Tento skvělý výsledek mu tak zajistil posun ve výsledkové listině a z Humpolce odjížděl s bronzovou medailí a ohromou spokojenosti z takového výsledku. Krystýna Jirásková
Čtěte dále:   Derby o krále Humpolecka rozhodl Och. Utkání sledovalo 862 diváků

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

V Humpolci se vydávají na ekologickou cestu. Koupili už druhý elektromobil

Ne Zář 6 , 2020
Pracovníci humpoleckých technických služeb mají k dispozici už druhý elektromobil. Využívat ho budou především při cestách na údržbu městské zeleně a dětských hřišť. Čtěte dále:   Pozvánka na triatlon v Plačkově
V Humpolci se vydávají na ekologickou cestu. Koupili už druhý elektromobil

You May Like

Témata