Vlkodlak Romeo a upírka Julie

Je s podivem, že klasické drama Williama Shakespeara o nešťastné lásce Romea a Julie se stalo inspirací k natočení akčního sci-fi thrilleru Underworld. Alespoň to tvrdí tvůrce Len Wiseman, pro něhož je snímek režijním debutem. Film vypráví o boji mezi znepřátelenými klany a o nešťastné lásce, která je kvůli této válce předurčena k zániku. Na filmu jsem byl o weekendu a byl jsem velice příjemně překvapen.


Příběh je prostý, půvabná upírka Selene se zamiluje do vlkodlaka Michaela. Potíž je ale v tom, že upíři a vlkodlakové se ve fantasy světě obvykle nemají moc rádi. Selena je mladou bojovnicí z mocného aristokratického rodu.

Naopak Michael reprezentuje klan, který je považován za nižší společenskou třídu. A právě tady je patrná pararela s Shakespearem. Jako bychom se vrátili do Verony před několika staletími, kde mezi sebou soupeří Kapuletové a Montekové.



Fanoušci fantasy hororů se mají na co těšit. Underworld celkově připomíná Matrix zkřížený s Bladem, říznutý tvrdší hudbou. Ve filmu je použita celá řada speciálních efektů, jež jsou dílem grafika Nicka Alldera a výtvarníka Kevina Plippse proslulého prací na sci-fi trhácích Planeta opic či Batman.


V roli upíří princezny se představí nádherná Kate Beckinsale, kterou si čeští diváci mohou pamatovat jako sestřičku z megafilmu Pearl Harbor. Je to opravdu velice krásná upírka, kterou produkce vybrala pro roli dokonale. Od téhle upírky bych se klidně nechal pokousat. 🙂 Michaela ztvárnila vycházející hvězda Scott Speedman. Většina scén byla vzhledem k úsporným opatřením natáčena v Maďarsku.







































Underworld
USA, 2003

režie Len Wiseman
scénář Danny McBride
kamera Tony Pierce-Roberts
hrají

Kate Beckinsale
Csott Speedman
Shane Brolly
Scott McElroy

producent Gary Lucchesi
žánr akční, fantazy, thriller
délka 118 minut
původní název Underworld

Underworld- premiéra v ČR

kina 25. září 2003
Čtěte dále:   Noční filmová jízda VOČI je tady

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

U dálnice může být ráj zábavy a sportu

St Zář 24 , 2003
O poznání zvýšený příval turistů bude možná v budoucnu jezdit na Vysočinu. U Velké Bíteše se má stavět největší zábavní park v zemi. Náměšť nad Oslavou zase v územním plánu počítá se sportovně relaxačním centrem. Konkurovat by si neměly. Vysočina jako megacentrum zábavy a oddechu. Takovou nálepku by kraj mohl […]

You May Like

Témata