A ještě jednou BernardChef: Kuchařský titul BernardChef získal student z Olomouce

Článek z VysočinaNews.cz. Návštěvnické centrum Bernard v Humpolci hostilo finále nové kuchařské soutěže BernardChef. Jako první tento titul získal Matěj Přikryl ze Střední odborné školy obchodu a služeb Olomouc. O vítězi rozhodovala porota v čele s nestorem české gastronomie Jaroslavem Sapíkem.

Ve finále poměřilo svoje dovednosti šest reprezentantů škol z Brna, Olomouce a Žiliny, tři účastníci byli z Vysočiny, do nejužšího výběru se probojovali z celkem čtyř desítek přihlášených účastníků. V posledním kole měli mladí kuchaři v časovém limitu dvou hodin za úkol připravit předkrm nebo polévku a hlavní chod, přičemž dopředu znali jen část surovin, ze kterých budou vařit.

Soutěž jako podpora gastronomie
Vyhlášením soutěže chce Rodinný pivovar Bernard podpořit obor, který za dobu protiepidemických opatření utrpěl velký odliv personálu do jiných profesí. „Poptávka po kvalitní gastronomii roste a dobře připravený kuchař je pro restauraci pokladem,“ popsal motivy pro uspořádání soutěže spolumajitel pivovaru Stanislav Bernard. „Viděli jsme, že všichni vzali soutěž zodpovědně, opravdu se snažili, šli do toho srdcem. Takový přístup je základním předpokladem pro to, aby byli ve svém řemesle úspěšní,“ ocenil účastníky Stanislav Bernard.

Hodnotné ceny a nabídka práce
Každý z šestice finalistů si vysoutěžil sadu špičkových kuchyňských nožů značky Dick, dále možnost povečeřet se spolumajiteli pivovaru Stanislavem Bernardem a Josefem Vávrou, vítěz může získat nabídku prestižní práce v kuchyni stylové Pivnice Na Štokách, která je součástí Návštěvnického centra Bernard.

Jaroslav Sapík v čele poroty
Předsedou poroty byl známý šéfkuchař Jaroslav Sapík, jeho zástupcem Petr Šalplachta, šéfkuchař Pivnice Na Štokách. V porotě zasedla také rozhlasová a televizní moderátorka Lucie Výborná, starostka Humpolce Alena Štěrbová, spolumajitel pivovaru Stanislav Bernard a manažer Návštěvnického centra Bernard Tomáš Lavický.

Soutěž BernardChef je určena studentům posledních ročníků českých a slovenských středních škol a učilišť, které vyučují gastronomické obory, hlásit se mohli i talentovaní amatéři.

Čtěte dále:   Píšou o pivovaru - EKOLIST.CZ: Pivovar vysázel v Humpolci malou chmelnici, zatím tam chmel rostl jen v zahradě

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Příští týden začne oprava další části Lužické ulice v Humpolci

Čt Bře 2 , 2023
V pondělí 6. března se na ulici Lužická v Humpolci vrátí stavební práce, které si vyžádají částečné, nebo v některých fázích a místech i úplné omezení dopravy. V loňském roce se podařilo dokončit rekonstrukci silnice v části od okružní křižovatky po křižovatku s ulicí Raisovou, pro letošní rok je v […]
Příští týden začne oprava další části Lužické ulice v Humpolci

You May Like

Témata