Krocan na whisky

5

Dnes slaví všichni Američané bez ohledu na náboženské vyznání Den díkůvzdání -THANKSGIVING DAY (tento svátek připadá vždy na čtvrtý čtvrtek v listopadu). V našich krajích sice nic podobného neslavíme, ale to neznamená, že bysme si nemohli upéci výtečného krocana (lze nahradit krůtou). Humpolák vám přináší originální americký recept.

Krocan na whisky


Nejdříve musíme  sehnat pořádně velkého ptáka… aspoň pětikilového krocana (pro šest osob) a láhev whisky. K tomu sůl, pepř, olivový olej a proužky špeku. Krocana poklademe špekem, zavážeme, osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Předehřejeme troubu na 200 °C.

Nalejeme si sklenku whisky a připijeme na úspěch díla.

Poté uložíme krocana na pekáč a vložíme do trouby. Nalejeme si dva bleskové panáky whisky a připijeme opět na úspěch díla.

Po dvaceti minutách nastavíme termostat na 250 °C, ať trouba pořádně bručí.

Dame si další tři whisky.

Po půl hodině ptáka otočíme a nadále bedlivě hlídáme. Občas se chopíme flašky ffiskie a nalejem si do řepy.

Po další bůlhodince se uopatrně vydáme k lince a krocanou prodočíme. Přidom dáuáme bacha, abyzmese neupálili uo ty pojebaný dvéře vod trouby. Si dalších pěét nebo zedm fixki vevnitř sklenice si a pak a tak. Kruvacana pečem další dři hodinkýý (ale je to vcelku fuk) a každých deset minud dem čúrat.

Je-li to aáspoň drožku možný, dolezem ke sforákua úytáhnem troubu z grozana. Dofřejem si ježdě jedoóo loka a znoúua se pokuzíme tu mrchu dostad uen. Zúédnem tóo prokladýo ffóógla z éé zeměéa prrrrrrrrdnemho na boddnos. Dáúuúáme uéélkýho majzla na uk! louznutí na zamaštťěnýým liinoúlluélu. Néllsze-li tomu zabránid, szskuszszsimesze zsznoúúa póószszsdááuitna nohýýýáááaúú uonojeto stejnějedno !!!!!!

Trošku se prospíme. Příští den sníme krocana studenýho s majonézou a s aspirínem.

Dobrou chuť!

Čtěte dále:   Street Food Festival Pelhřimov

 



(Z internetové poezie)


 

myska

5 thoughts on “Krocan na whisky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Přes bulharské hory na řecký ostrov Thassos VIII.

Čt Lis 22 , 2007
Poslední den na ostrově – přejezd do Bulharska – výstup na nejvyšší horu Balkánu Mussalu (2925 m n.m.) – návrat domů. Čtěte dále:   Ochutnal jsem wagyu hovězí. Stálo to za to?

You May Like

Témata