Po 13 letech jsem zavítal na oběd v restauraci Na Kocandě v Želivě

6

Po dlouhé době jsem zavítal do Želivi. Udělali jsme si zde krásný výlet, vyrazili jsme na vyhlídku na Želiv a na túru po okolí. A jelikož jsem chtěl navštívit některou z místních restaurací, nezabalili jsme si sebou svačiny. A kam na oběd? Chvíli jsme uvažovali o klášterní restauraci. Ale tam snad někdy příště. Nakonec jsme se rozhodli zajít na oběd do legendární restaurace Na Kocandě u řeky.

Pamatuji si, že sem jsme chodili na pivko a na jídlo v dobách našeho mládí někdy na konci devadesátých let. Naposledy jsem tu byl někdy před třinácti lety, a abych pravdu řekl, vůbec si nepamatuji jak jsem tu byl tehdy spokojený.

Dorazili jsme sem docela brzy, někdy o půl dvanácté. A popravdě docela hladový, jelikož jsme nesnídali, ani nesvačili. Ale kupodivu jsme zde nebyli první hosté. U stolku na terásce před restaurací již seděla asi pětičlenná společnost. Jelikož jako tradičně jsme sebou měli naše psí hovado, rozhodli jsme se usadit také venku. Byl brzký květen, ale venku hezky, svítilo sluníčko a bylo teplo, tak proč nezůstat venku.

Je zde velice hezká, velká krytá teráska. Hned jakmile jsme se usadili, tak se u nás objevil velice milý a ochotný číšník. Na pití si manželka objednala čepovanou kofolu, která byla dobrá, dobře vychlazená. Já si objednal z jejich nabídky Kozla 11, která byla také velice lahodná. Dobře vychlazené a chutné pivo, je vidět že o pivo a čepovací soustavu se tu starají dobře. Stejně tak jako o sklenice, pěna držela, takže byly evidentně čisté.

Nabídka jídla je tu velice rozmanitá a bohatá. My jsme si vybrali z hotovek. Manželka si vybrala jarní dobrotu – pečeného králíka se špenátem a bramborovými knedlíky. Já jsem zvolil pečený bůček se zelím, akorát jsem si nechal vyměnit bramborové knedlíky za houskové. Což nebyl vůbec žádný problém. Překvapila nás rychlost s jakou jsme jídlo dostali. Sotva jsme dostali na stůl nápoje, tak snad do minuty nám na stole přistála i obě jídla.

Čtěte dále:   Zlíňaci testují – Motel Velký Rybník – restaurace

Chuťově byla jídla vcelku dobrá. Rozhodně splnila naše očekávání, co se těchto pokrmů týká. Králík se špenátem a s bramborovým knedlíkem byl vlastně bez chyby. U bůčku jsem měl trochu problém s houskovými knedlíky. Nemohl jsem se nějak rozhodnout jestli se jedná o odfláknutější domácí knedlíky, nebo jde o lepší verzi knedlíků kupovaných. Prostě ty knedlíky nebyly úplně nejhorší, ale ke kvalitě domácích knedlíků jim něco chybělo. Pokud ale zase byly kupované, tak byly rozhodně lepší než jakákoliv supermarketová verze.

Další menší problém jsme měly s teplotou předložených pokrmů. Ačkoliv jsme je dostali skoro okamžitě po objednávce, již po přinesení se mám zdáli poněkud chladnější. Když jsme dojídali, bylo jídlo už prakticky studené. Což je určitě veliká škoda, jelikož jinak by to bylo rozhodně na vyšší a lepší hodnocení.

Při našem odchodu se do restaurace již začali ve velkém trousit turisté, a dle našeho odhadu i někteří místní. Takže restaurace Na Kocandě zjevně nějakou kvalitu má.

Velkou výhodou je i zjevně nové venkovní dětské hřiště, které je hned vedle venkovní zahrádky, takže rodiny s dětmi jsou zde vítáni a bude jim tu dobře.

Závěr? Pokud hodnotíme celý zážitek, tak skončíme u známky dobrá. Tedy tři hvězdičky z pěti. Ocenili jsme rychlou, příjemnou a dobrou obsluhu. Jídlo bylo docela kvalitní. Cena odpovídala místu, kvalitě jídla i prostředí, tam problém také nebyl. Platební karty zde přijímají. Body ale musíme strhnout za knedlíky a za teplotu pokrmů. Opět restaurace, kde jsme nebyli zklámáni, což je zcela jistě dobře, ale že by jsme sem úmyslně zase vyrazili na jídlo rozhodně ne. A bude asi trvat zase delší dobu, než sem vyrazím někdy na jídlo. Snad to tentokráte nebude ale trvat 13 let.

Webové stránky restaurace naleznete zde: https://kocanda.cz/

Axl

6 thoughts on “Po 13 letech jsem zavítal na oběd v restauraci Na Kocandě v Želivě

  1. Tak příště zkus tu klášterní restauraci. Byli jsme uplynulou neděli s dětmi a celkem spokojenost. A moc dobré pivo! Obsluha super, mlada hezká servírka – byl bys blažen. :))

    1. S klášterni restaurací nemame dobré zkušenosti. Dlouho se čeká na cokoliv a ještě nas sl.obrala o 25kč. Myslela si, že je to dýško asi. To jsme dat chteli, ale po upozornění nesprávně spočitane platby byla velmi drzá a neprijemná. Tak jsme pak odešli. Nikdy více.

  2. Asi smůla. Na Kocandě se obvykle vyskytnu několikrát v roce a studené jídlo jsem zatím nikdy nedostal.
    V létě fajn výletní restaurace.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Zlatá podkova v Humpolci s nepatrnými rozdíly. Vítězem se stal Holec

Po Čvn 5 , 2023
Během prvního červnového víkendu se v Humpolci jela další kvalifikace Zlaté podkovy ve všestrannosti. V nejvyšší obtížnosti, která nese název celého seriálu, se nakonec z vítězství radoval Jan Holec. Odstup na další soupeře nebyl velký. Čtěte dále:   Píšou o Humpolci: Gastro poklad na Vysočině. Skvělé jídlo se odstěhovalo do […]
Krosová zkouška při Zlaté podkově.

You May Like

Témata