Zlíňaci testují – Motel Velký Rybník – restaurace

4

Motel Velký Rybník stojí na silnici spojující Pelhřimov a Humpolec snad co si pamatuji. Byl to asi první motel – restaurace – která se po sametové revoluci na této silnici objevila. Já tam byl na jídlo naposledy někdy tak před dvaceti lety. Moc si nepamatuji, ale pamatuji si, že mi to strašlivě nechutnalo, jídlo jsem nedojedl a putovalo tehdy do žaludku mého psa. I dnes má motel na Googlu ne zrovna úplně vysoké hodnocení 3,8. Opravdu je to špatné? Změnilo se něco od mé poslední návštěvy?

Když jsme tu v poslední recenzi psali o návštěvě Hotelu Farma mezi Humpolcem a Pelhřimovem (který doposud dopadl nejlépe z restaurací, které jsme na Humpolecku a okolí naposledy navštívili), projevil jeden z čtenářů zájem, jestli bychom neotestovali Motel Velký Rybník. A my si řekli proč ne. Já tu opravdu nebyl strašlivě dlouho, a tak jsem si říkal, jakpak asi tohle dopadne.

Byli jsme malinko zmatení, jak to s motelem vlastně je. Na internetu totiž naleznete dvě webové stránky tohoto podniku. Jedny tvrdí, že motel je momentálně uzavřen https://www.motelvelkyrybnik.cz/cs/kontakt.html – zatímco druhé říkají, že motel je opět v provozu https://www.motel-velky-rybnik.cz/ od pondělí do neděle od 11:00 do 18:00. Po dalším pátrání a čtení na Internetu jsme ale nabyli dojem, že podnik snad změnil majitele, prošel rekonstrukcí a má nově otevřeno. Jelikož když jsme párkrát projížděli kolem, tak jsme viděli že tu nějaká auta stojí, tak jsme si řekli, že to je asi pravda a vyrazili sem. Recenze na restauraci na Google nás nechaly tak trochu na vážkách. Jako vždycky zde najdete lidi které to chválí a dají jím 5 hvězdiček, zatímco druzí říkají jaký to byl hnus a dají nejnižší hodnocení. Úplně mě dostalo když jedna recenze říkala: „Obsluha i prostředí příjemné, ale svíčková strašná. Za 240,- určitě ne. Závodka za 70 by tomu odpovídala.“ a hned pod ní další recenze říkala: „Výtečné jídlo. Byli jsme na oběd. Svíčková byla jedna z nejlepších co jsem kdy jedla.“. Ale co, na to už jsme na Googlu zvyklí. Já si ale stále pamatoval ten otřesný zážitek při poslední návštěvě. A doufal jsme že to bude lepší.

A tak jsme vyrazili. A ano, skutečně tu mají otevřeno. A to jak deklarují na těch druhých stránkách. Každý den od 11 do 18 hodin. Už po příjezdu na parkoviště se mi zdálo že se tady toho moc nezměnilo. Motel zvenku vypadal tak jako vždycky. Možná že tedy byla udělána nová fasáda a omítka, ale jinak to vypadalo stejně. A oproti době kdy jsem tu byl naposledy tu venku přibyly snad jenom zajímavé kovové sochy. Ty se mě osobně líbí.

Ihned po vstupu do restaurace jsem se ale ocitl o nějakou tu desítku let zpátky. Opravdu se tu toho moc nezměnilo a interiér restaurace je snad naprosto stejný jak si ho pamatuji. Úplně stejné lavicové boxy které tu byly tehdy. Možná i ty stoly byly původní. Prostření na stole takové sparťanské. Ne že by mě snad nějak vadilo, ale ani nijak nenadchlo. Nové jsou tu snad jen originální prodejné obrazy humpoleckého rodáka o němž se tu i něco malinko dozvíte.

Přijeli jsme sem vcelku brzy – cca v 11:30. Byli jsme tak prvními návštěvníky této restaurace v onen den. Ujala se nás slečna nebo paní servírka. Ta byla velice příjemná, ochotná a milá. Tady jsme si po celou dobu na servis opravdu nemohli stěžovat. Vždy vše probíhalo rychle a na nic jsme nijak nečekali. Během doby kdy jsme zde byli, se postupně začali objevovat další hosté. Ale to velice sporadicky. Restaurace byla po většinu času spíše poloprázdná. K pití jsme si dali čepovanou kofolu, která byla dobrá, dobře vychlazená. Jako jediné nealko pivo zde podávají Bernard Free v láhvi. Pokud zatoužíte po alkoholickém pivu, tak zde točí piva z pivovaru v Kamenici nad Lipou. Což je podle mého docela dobrá volba.

Následně jsme dostali k prostudování jejich obědové menu. Bohužel stálá nabídka zde není (nebo nám alespoň nebyla nabídnuta). Takže vybrat si můžete pouze z tohoto obědového menu, které se pravděpodobně každý den mění. Naleznete na něm výběr ze dvou polévek a cca 6 jídel. Ty jsou takového klasického českého charakteru – řízek, guláš, svíčková – plus nějaká to osvěžení v podobě nějakého jídla s rýží. My jsme chtěli vyzkoušet jejich kuřecí vývar. Jaké bylo naše zklamání, když nám bylo sděleno, že bohužel vývar ještě není hotový, že ještě potřebuje dovařit a bude tak nejdříve ve 12 hodin. Tohle nás opravdu zklamalo a myslím si že by se to nemělo stávat. Pokud otevírám v 11 hodin a od 11 nabízím jídla, měla by být všechna připravena a k dispozici. No nestalo se, a tak jsme zvolili druhou možnou variantu, kterou byl brokolicový krém z bylinkovými krutony.

Tato polévka nám na stole přistála téměř okamžitě. Byla úplně horká, což moje manželka kvituje a má ráda. Krém byl fajn, správně hustý, žádná vodová břečka. Bylo znát že k přípravě nebyl použitý pravý vývar a brokolice se mixovala v nějakém vývaru z kostky. Což mě až zas tak nevadí, při přípravě zeleninových krémových polévek to doma také tak někdy dělám, když vývar prostě není k dispozici. Myslím si ale že v restauraci by to nemusel až být takový standard a že by si vývar mohli připravit. Také bylinkové krutony byly kupované z nějakého pytlíku ze supermarketu. Ale popravdě, nebyli jsme nijak zklamaní. Polévka úplně nenadchla, ale ani nijak neurazila.

Čtěte dále:   Zlíňaci testují – libovej frankfurter z Bageterie Boulevard

Jako hlavní jídlo jsem si myslel že si dám džuveč, jelikož džuveč v restauraci jsem snad ještě od komunismu nejedl. Ale manželka mě od toho nakonec odradila. A tak jsem si dal jejich hovězí gulášek s houskovým knedlíkem. Podle guláše poznáš dobrou hospodu, říkávalo se. Na stůl mi skoro hned přistál gulášek se šesti knedlíky. Guláš byl poněkud řidší konzistence, já osobně preferuji více zahuštěný. Ale to nebylo nijak na škodu. To je moje osobní preference. Chuťově guláš nebyl špatný, dobře okořeněný. Masa bylo na talíři hodně, maso bylo měkounké, rozpadalo se, nebylo to žádné takové to suché dříví, jak se někdy v guláších objevuje. Na mě osobně bylo na talíři málo čerstvé cibule, ale to je zase moje osobní preference. Někdo to nemusí a mohl jsem si o cibuli kdyžtak poprosit a jsem si jist, že bych jí dostal. Co ale bylo za mě obrovský průšvih byly houskové knedlíky. Těšil jsem se na dobré domácí houskové knedlíky, ale dostal jsem prostě kupované z hypermarketu. Ještě kdyby to byly jedny z těch lepších, ale bohužel toto byla ta nejhorší a nejlevnější sorta. To byla obrovská škoda, protože jinak by to jídlo bylo vcelku dobré. Tohle ale bohužel to jídlo degradovalo na podprůměrnou úroveň. Nedokážu pochopit, že restaurace, která podává obědová menu, kde má celkem 6 jídel, si není schopna připravit a udělat knedlíky sama. Vždyť to není sakra takový problém. Obrovské body dolů za toto.

Manželka si z jejich nabídky vybrala uzenou krkovici s červeným zelím a vařeným bramborem. Dostala vpravdě pořádnou porci. Brambory byly dobré, žádné staré zelené, ale pěkně žluté, hodně doměkka uvařené. Což jsme kvitovali s povděkem, protože tak je máme rádi. Uzená krkovice byla ucházející. Tam kdy byly mastnější kusy s tukem, tak byla krkovička dobrá. Bohužel na místech kde bylo libové maso, byly tyto části dost tvrdé a žvýkavé. Na rozdíl od masa v guláši, to tady bylo trošičku to dřevo. Což bych zrovna u uzené krkovičky nečekal. Tu bych spíše čekal měkčí a šťavnatější. Ale nebylo to zase až tak hrozné, byly to opravdu jen některé kousky. Co nás ale zklamalo bylo to červené zelí. To nám přišlo úplně nedochucené. Skoro jako by ho někdo do hrnce jen vysypal z flašky nebo pytlíku a jenom ohřál, bez jakéhokoliv dochucení. To byla škoda, jelikož to jídlo zase bylo vcelku dobré a bylo by přímo chutné. Tohle ho ale zase srazilo dolů na nižší úroveň. Velká škoda.

Následně nám byla nabídnuta káva. Desert bohužel ne. Asi proto že na jídelním lístku žádný nebyl. Ani jsme nikde neviděli žádnou ledničku s deserty jak to někdy v restauracích mívají. To je dle mého další mínus a škoda. Sice porce jsou tu obrovské, ale někdo má prostě deserty po jídle rád. Jídlo bylo podávané teplé. Porce jsou tu opravdu obrovské, měly jsme co dělat abychom jídlo snědly, a to jsme se o polévku dělili. Nějaké brambory a zelí na talířích zůstalo a my odtud odcházeli opravdu nacpaní. Možná je to trochu i zbytečné. Já bych rozhodně místo 6 kupovaných knedlíků přivítal 4 domácí. Krkovice byly tři plátky, manželka by je sama rozhodně nesnědla. Zelí a brambor také zbytečně moc. Skutečně bych zde malinko ubral na kvantitě a přidal trochu více na kvalitě. Opravdu stačí malinko přidat a to jídlo bude prostě dobré.

Co se týká cen …. nevím. Nechám na posouzení na vás. Gulášek za 205 kaček a úzená krkovice se zelím za 200? Mě osobně se to zdá malinko moc. Porce jsou to sice opravdu veliké, ale zase ta kvalita……. Kdyby to bylo opravdu poctivě udělané, tak bych nad tou cenou vůbec nepřemýšlel a bylo by to ok. Ale jelikož jsou tam nějaké neduhy, tak se mi ta cena zdá malinko moc. Jinak, platební kartou tady nezaplatíte. Berou pouze hotovost a nebo je možnost bezhotovostní platby přes QR kód. Ale klasická platební karta je vám zde k ničemu.

No, co říci na závěr. Tato restaurace prostě není žádný velký Mišulín, ale na druhou stranu si na to ani nijak nehraje. Míří na úplně jinou klientelu. Tady není účelem nějaký fine dining ale rychlé nakrmení lidí cestujících kolem.  Nebylo to zase až tak špatné, ale pokud porovnám jídlo s ostatními restauracemi kterým jsem dal tři hvězdičky, nebylo by prostě fér stejné hodnocení dát této restauraci. To jídlo není úplně špatné, ale rozhodně je co zlepšovat. Pokud jedete kolem a potřebujete se zastavit na rychlý oběd průměrné kvality, pak určitě neuděláte chybu, když se zde zastavíte. Ale aby jste se sem vydali záměrně na jídlo, když v okolí jsou lepší možnosti, tak to tedy určitě ne. Bohužel, spokojeni jsme úplně nebyli a příště vyrazíme určitě jinam. Obávám se, že to zase bude trvat delší dobu, než se sem vrátíme. Zapracovat by to chtělo trochu i na interiéru a exteriéru podniku. Vím že to není levná záležitost, ale image podniku by to určitě zvedlo. To samé se týká prostředí. Přeplněné popelníky u stolečků před restaurací opravdu nejsou moc vábné. A ty krásné cedule toto nevylepší.

Takže finální hodnocení této restaurace jdou dvě hvězdičky s pěti.

A co Vy? Byli jste někdy v poslední době navštívit motel Velký Rybník? A jaký byl Váš zážitek? Máte typ na nějakou další restauraci v okolí, kterou by jste chtěli aby jsme navštívili? Dejte nám vědět do komentářů.

 

Axl

4 thoughts on “Zlíňaci testují – Motel Velký Rybník – restaurace

  1. Díky. Vidím to stejně pane Axl. Vše při starém. A přitom by stačila dobrá kuchyň a u tak frekventované silnice by museli mít narváno celý den.

  2. Kontrast se Slovenskem. Podobné restaurace či motely u hlavních silnic,všude přijímají platební karty. Takže opět důvod proč do tohoto podniku nechodit.

    1. Souhlasím,
      A netřeba na Slovensko
      Platební kartu berou snad už i ve všech trafikách, krom tedy Velkého rybníka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Veřejná prezentace stoupacího pruhu Humpolec-Rozkoš, doplněno

Po Úno 19 , 2024
Zveme vás na veřejnou prezentaci projektu okružní křižovatky a stoupacího pruhu na silnici I/34 Humpolec-Rozkoš. Prezentace proběhne ve čtvrtek 22. února od 16:00 na malé scéně Mikáda. S projektem nás seznámí projektant a investor stavby. EDIT: při hledání souvisejících věcí jsem na webu města narazil na poslední zápis zasedání OV […]

You May Like

Témata