Zlíňaci testují – Zverimex BistroBar Jihlava

2

Na tento podnik jsme se chystali už poměrně dlouho. Bohužel v neděli kdy většinou projíždíme kolem Jihlavy má tento podnik zavřeno. Takže se nám to dlouhou dobu nedařilo. Ted se to tedy konečně povedlo. Tento bistro bar v centru města Jihlavy, má na Googlu hodně vysoké hodnocení, a skoro jen samé pozitivní komentáře. Je tomu opravdu tak?

Tento podnik se dokonce dostal do slavné Gastropamy Lukáše Hejlíka, kde si také vykoledoval poměrně hodně slušné hodnocení. A to již také o něčem svědčí. Bistro se nachází v lukrativní oblasti v centru města na rohu frekventovaných ulic Dvořákova a Žižkova. Název Zverimex asi odkazuje na ten pravý Zverimex, který tu kdysi opravdu dříve byl. Popravdě zvenku nevypadá nijak vábně. Vypadá to zvenku trochu jako noční bar, nebo herna, a kdyby venku nebyly na terase nápisy s jídly, tak bych ani nepochopil že tu je restaurace. A popravdě kdybych šel jenom náhodou okolo a nebyl na tento podnik připravený a naladěný, spontánně bych sem asi zcela jistě nevkročil.

I vevnitř může na někoho interiér působit nelákavě. Není to určeno zrovna pro romantické posezení. Holé zdi s cihlami působí jako stodola. Mě se ale takovýto styl líbí. Sedí se na dřevěných židlích nebo lavicích, popřípadě u barových stolů s barovými stoličkami. Bar samotný mě také svým vzhledem zaujal. Jídlo se tu podává jako ve správném britském bistru v košíku servírované přímo na novinách bez talíře. Restaurace je takovou kombinací hipster bistra a punkový hospody. Někoho to může odrazovat, jak říkám, mě se tento styl líbí.

Po příchodu se nás ujala okamžitě velice milá, živá, ochotná a pohodová slečna (možná paní) servírka. I když tu zrovna probíhala kontrola celní správy na lihoviny (asi nějaký dobráček) a museli se jim hodně věnovat, byli jsme okamžitě obslouženi. Točí se tu tankový hořký Budějovický ležák “Budvar 33” a na druhé pípě Plzeňský Prazdroj. Úplně mě odrovnal Aperol Spritz za 85 kaček. To se dneska už moc nevidí. My jsme zde bohužel byli motorizovaným povozem, takže jsme alkohol nemohli. Zvolili jsme tedy jejich domácí limonádu z lesních plodů. Popravdě řečeno tam nám moc nejela. Byla ze sirupu, a i když byla doplněna bublinkovou sodovkou a byly v ní čerstvé citrusy, tak nám nechutnala. Zaprvé byla dost kyselá a za druhé jsme v ní cítili pachuť nějakého nedobrého sladidla. Nápoj nás bohužel neoslovil.

Co se týká nabídky jídel, tak svíčkovou a zelí tady nečekejte. Tedy kromě obědové denní nabídky. Ta je publikována každý týden na jejich stránkách. Ve stálé nabídce naleznete hlavně typická bistro jídla anglosaské, mexické a asijské kultury. Zase já osobně mám toto hodně rád a dost mě to vyhovuje. Samozřejmě jsou dny, kdy preferuji českou klasiku, ale bistra s takovouto zajímavou nabídkou mě vždy lákají. Mají tu samozřejmě burgery (NUDÁÁÁÁÁÁ!!!), dále tu mají několik japonských polévek Ramen, fish & chips, smažené nebo vařené asijské taštičky (zeleninové nebo masové), chips con carne nebo třeba tacos.

Manželka si z jejich nabídky vybrala křehký asijský bůček s udon nudlemi. Tohle jídlo bylo naprosto luxusní a perfektně vyladěné. Pravá Asie na talíři. Pomalu pečený bůček obalený v sezamu, nudle se skvělou omáčkou, vše zasypané smaženou cibulkou, spoustou koriandru, bylinek a oříšků. Navrch trochu čerstvé cibulky. Perfektní asijské chutě a kombinace. To jídlo bylo skutečně výborné.  Ta chuť mě vystřelila na Měsíc! Bůček nádherně křehký a šťavnatý. Porce byla velká. Přestože jsem od manželky ochutnával, tak měla co dělat aby to snědla.

Já jsem si nemohl vybrat a tak jsem si nakonec vybral sendviče. A to dokonce dva. Musel jsem si prostě dát jejich kubánský sendvič, který miluji. To je sendvič s pečeným vepřovým masem, naloženým do limetkové omáčky a podávaný se sýrem, okurkou a dobrou výraznou hořčicí. Naprosto luxusní street food. Tento sendvič si děláváme doma, ostatně i tady na stránkách Humpoláka jsme publikovali recept na jeho domácí výrobu. Máme ho opravdu rádi, ale v restauracích a bistrech se moc nevidí. Takže jsem mu nemohl odolat. A udělal jsem dobře. I tady ten sendvič mají opravdu dobrý a chuťově vyvážený. Byla tam i slaninka, lahůdková cibulka. Chleba byl krásně opečený.

Neodolal jsem ani jejich druhému sendviči – Pastrami. To je sendvič se zauzeným hovězím hrudím, domácím kysaným zelím, nakládanou okurkou a čedarem. Asi všichni znáte, ale toto je ikonicky židovský sendvič nesmírně populární v New Yorku. Bývá k dostání v typických lahůdkářstvích zvaných Deli, maso se krájí na velmi tenké plátky. No a i tento sendvič byl perfektní. Co jsem kvitoval bylo, že v něm bylo opravdu pořádné množství toho masa. Takhle si to pamatuji z Ameriky. Bohužel nešvarem českých podniků nabízejících pastrami sendviče je, že na tom mase šetří a dávají ho tam málo. Ale to pak není ten pravý pastrami sendvič. Tady to bylo naprosto v pořádku. Sendvič zase perfektně opečený. I tady do toho sendviče bylo přidáno malinko koriandru. No ten sem podle mého úplně nepatří, ale nebylo to tak strašné a výrazné, takže to chuť nijak výrazně neovlivnilo.  Manželce tento sendvič chutnal ještě více než ten kubánský.

Čtěte dále:   Po 13 letech jsem zavítal na oběd v restauraci Na Kocandě v Želivě

No a k sendvičům jsme si dali samozřejmě i hranolky. Můžete si dát batátové, nebo kořeněné z normálních brambor. My jsme zvolili ty kořeněné. Zaprvé ty hranolky byly opravdu domácí. Krásně křupavé a dobré, opravdu lehce okořeněné červenou mletou paprikou. Ta jim dávala zajímavou chuť. Ty hranolky sice nebyly ty nejlepší co jsem kdy jedl, ale rozhodně patřili k těm povedenějším. Ještě když jsme si je pak dovezli domů, tak stále ještě nebyly rozčvachtané, ale pěkně křupavé. K tomu jsme si dali jejich domácí tatarskou omáčku. Ta byla také poctivá.

Když jsem zjistil, že tu podávají také mac & cheese, neboli makarony se sýrem, tak jsem neodolal a objednal jsem si i je. Tohle jídlo prostě zbožňuji, a u nás na něj prostě hned tak někde nenarazíte. Je to spíše taková limitka. A dobře jsem udělal. Protože byly prostě zase naprosto dokonalé! Makarony v krásně husté sýrové omáčce, navrch velká porce smažené cibulky, trochu čerstvé lahůdkové cibulky a ještě chilli paprička jako bonus. Opět trochu koriandru. Ale to bylo tedy mňam, mňam! Nevím jestli se nám to nezdálo, ale oba jsme se shodli, že nepatrně v té sýrové omáčce cítíme brynzu. To je opravdu hodně netradiční, jelikož ta se opravdu standartně do tohoto pokrmu nedává. Jenže nám to tam nevadilo. Naopak. Jelikož oba brynzu milujeme, tak nám to tam neskutečně ladilo a posouvalo to tuhle verzi ještě na trochu jinou, řekl bych dokonce vyšší úroveň. Až si budu příště dělat mac  & cheese doma, tak zcela jistě zkusím tento experiment také. No ale prostě fakt byly ty makarony božské. Pro mě osobně nejlepší jídlo ze všeho co jsme zde ochutnali. I když je to všechno těžká volba, jelikož všechny ty jídla prostě byla povedená. Chtěl jsem ochutnat i jejich coleslaw salátek, který tu mají ve dvou verzích, jednou s bílím a podruhé s červeným zelím. Ale to už prostě bylo nad naše síly.

Otevřeno je tu každý den kromě neděle od 11 dopoledne do 2 hodin v noci. Další velké plus za obsluhu. Slečna byla opravdu velice milá a příjemná. Vše šlo rychle jako na drátkách. Na nic jsme nečekali. I to množství jídla co jsme si objednali bylo velice rychle připraveno a naservírováno. Ceny jídel jsou za mě naprosto v pořádku. Dokonce bych řekl, že vzhledem ke kvalitě jídla a velikosti porcí jsou více než přívětivé. Vybočují pouze Fish & Chips a jejich speciálka ZVRM hovězí burger. Ty už jsou malinko dražší. Ale ochutnáme příště, jestli to stojí za to. 🙂 Porce jsou opravdu velké, najedli jsme se …. no nenajedli, přežrali jsme se. 🙂  Platba zde je možná pouze hotově nebo přes QR kód. Jak píšou, karty a sekery neberou. Tohle je poslední dobou hodně moderní a je to už několikátá restaurace, kde jsem toto viděl. Mě osobně se toto nelíbí, platba kartou by stále ještě měla být samozřejmostí.

Závěr? No konečně zase dobrá restaurace. A myslím si že perfektní street foodové bistro, jemuž budete hledat konkurenci na Vysočině hodně těžko. Pro mě osobně byl tento podnik opravdu takový malý klenot a zázračné zjevení na Vysočině. Rozhodně stojí za výlet. A já jsem si jist, že až pojedeme zase okolo po dálnici a nebude zrovna neděle, tak si sem ten kus cesty bokem zcela jistě odskočíme. Stojí to za to. Vždyť ještě musíme ochutnat jejich Fish & Chips, Gyoza taštičky, Ramen a Chips Con Carne. Nejde jinak a restauraci musím dát 4 hvězdičky z 5 a za nás rozhodně jeden z těch nejlepších podniků doposud.

Webové stránky podniku jsou zde: https://zverimex-bistrobar.cz/

Navštívili jste už ZveriMex bistro? Jaký je Váš názor na jejich kuchyni? A máte nějaký podobný podnik na Vysočině, který by jste doporučili?

Axl

2 thoughts on “Zlíňaci testují – Zverimex BistroBar Jihlava

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Nehoda v Humpolci. Náraz do auta i kovového zábradlí. Škoda je dvě stě tisíc

Po Úno 26 , 2024
Škoda bezmála dvě stě tisíc korun vznikla při nehodě, která se stala v pátek na Pelhřimovsku. Naštěstí se nikdo nezranil. Čtěte dále:   Zlíňaci testují – bufet rodinného řeznictvi Zajíček

You May Like

Témata