Uskutečnilo se veřejné projednání změny ÚP č. 2

8

Veřejné projednání Změny územního plánu č. 2 města Humpolce se konalo ve velké zasedací místnosti radnice ve středu 28. srpna.

icn urad
Veřejné projednání Změny územního plánu č. 2 města Humpolce se konalo ve velké zasedací místnosti radnice ve středu 28. srpna. Tato změna reguluje zastavěnost ploch určených pro průmyslovou výrobu, kdy maximálně sedmdesát procent plochy může být zastavěno a minimálně třicet procent je určeno pro zeleň.

Smyslem je podpořit vsakování dešťových vod na pozemku, na kterém spadnou, s cílem zabránit přehlcování dešťové kanalizace. 

Více informací k projednávané změně je k dispozici na webu města https://bit.ly/30HEa8v

Zastupitelstvo města Humpolce čeká v nejbližší době projednání Změny územního plánu č. 3. K 30. červnu 2019, kdy byl nejzazší termín odevzdání, se sešlo celkem dvaatřicet podnětů.

Zodpovídá: Mgr. Aneta Slavíková ; www.mesto-humpolec.cz
Čtěte dále:   5. zasedání zastupitelstva města, 28.6.2023

Petr

8 thoughts on “Uskutečnilo se veřejné projednání změny ÚP č. 2

  1. Tak to si dost odporuje – navýšit koeficient zastavěnosti na 70 % z původních 50 %, snížit podíl zeleně ze 40 % na 30 % a slibovat, že veškeré srážkové vody budou zadrženy v místě ! To si zkrátka protiřečí ! Na Blanické nepomohl ani poldr, když je vody moc, tak stejně steče všechna dolů na Rybníček – ať kanalizací, tak po povrchu, když se kanalizace zahltí, po cestách a silnicích, mezitím zaplaví, co se dá (sklepy, přízemí domů, provozovny…). A to, že nám vzniknou nové zpevněné výrobní plochy u dálnice a směr Jiřice, situaci jenom podstatně zhorší. Tvrzení, že smyslem změny úz. plánu je podpora vsakování vody a zabránění zahlcení kanalizace je idealistický a hloupý blábol ! Šlo pouze a to, co je zapsáno v části 9.4 – ustoupení Rodinnému pivovaru Bernard, a.s., který město tlačí do kouta s tím, že koeficient zastavěnosti 50 % znehodnocuje jeho pozemky!! Přitom v době koupi těchto pozemků (směr Jiřice), byly pozemky jež jsou součástí zemědělského půdního fondu vedeny v tehdy platném úz. plánu jako plochy zemědělské nikoliv výrobní a skladovací (rok 2016). V roce 2017 došlo ke změně úz. plánu a plochy byly přepsány na výrobní a skladové. Takže město naopak pomohlo pivovaru pozemky zhodnotit a teď je dále vydíráno a nuceno navyšovat koeficient zastavění !! S jídlem holt roste chuť!

    1. Odpověď je jednoduchá. Nevolte lidi do zastupitelstva, kteří tam sedí již více jak dvě volební období. A to je bohužel většina současného týmu zastupitelů/lek. Pak se dělají podobné návrhy a excesy.

        1. Hlavně ničí kanalizaci a ČOV a vypouští to co ze zákona vůbec nesmí vypouštět do veřejné kanalizace a vedení města jen bezmocně přihlíží….

          1. Všichni si prohlédněte záznam z červnového zastupitelstva – bod 3. vedení města se nechalo zahnat do kouta a všichni tři se ze Standy úplně posrali ….a bohužel i většina dalších zastupitelů. Defakto jeden člověk zdecimoval téměř celé zastupitelstvo…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Uvnitř krajin / Inside landscapes

Út Zář 3 , 2019
Neděle 01.09.2019 – Neděle 29.09.2019 Čtěte dále:   5. zasedání zastupitelstva města, 28.6.2023

You May Like

Témata