Druhou zastávkou Lucie je Jihlava

Po roční pauze se česká skupina Lucie vydává na koncertní turné. Šňůra uspořádána k vydání alba „Dobrá kočzka, která nemlsá“, začíná zítra v Pardubicích. Hned druhou zastávkou skupiny Lucie se stane 9. května Horácký zimní stadion v Jihlavě. V rámci turné skupina zavítá do celkem čtrnácti měst v republice, ale také na Slovensko. Snad nejsledovanějším za několik posledních let bude toto nové turné skupiny. Kapela v poslední době rozvířila dění kolem sebe především tím, že dala vale svému dlouholetému hráči Michalu Dvořákovi. I z toho důvodu bude možná více než kdy jindy sledován výkon kapely, která vystoupí s Tomášem Varteckým, novým hráčem na kytaru. Stálého hosta bubeníka Tomáše Marka tak doplní lídr skupiny Kurtizány z 25. avenue, který nahradil dlouholetého člena kapely Michala Dvořáka.

„Koncertní sestava s kytaristou Tomášem Varteckým nám umožňuje hrát v podobě skoro jako na desce,“ řekl David Koller. Ten se nyní s Lucií pouští do společného projektu s ruskou kapelou Čičerina. Rusové by měli pomoci Lucii na ruský trh a česká kapela má zase uvést Čičerinu u nás.
Koncertní turné a připravená scéna má být v historii kapely tou nejkolosálnější podívanou. Celkem šest kamionů bude navážet aparaturu, konstrukci scény a šedesát osob se bude podílet na její stavbě.
Podle pořadatelů bude mít skupina zatím ten nejlepší zvukový systém. „Ohromí i svým rozsahem doposud nepoužitou mohutnou baterií „inteligentních hýbajících se“ světel, zavěšených na největší možné konstrukci,“ nechává se slyšet organizační tým turné. Součástí 31 metrů široké, 14 metrů hluboké a 13 metrů vysoké scény bude i vysoká projekční stěna. Její rozměry (plocha 5,3 krát 3,2 metry) jsou vskutku úctyhodné a dosud ji žádná tuzemská kapela na svých koncertech nepoužila.
Kapela slibuje, že v rámci koncertu odehraje všechny skladby ze zatím posledního alba Dobrá kočzka, která nemlsá, ale dojít by mělo i na nejosvědčenější hity z patnáctileté historie skupiny.
Jako předkapelu si Lucie vybrala stále více populárnější formaci Support Lesbiens, kteří by měli v rámci turné odehrát všechna vystoupení. K rozehřátí publika dostanou „Supporti“ třicet minut, stejně jako další kytarová předkapela, kterou zastupují pardubičtí Ready Kirken.
V programu jeden měsíc trvajícího koncertního turné zavítá Lucie i na Slovensko, kam odjede po koncertě v Ostravě. Všechny slovenské koncerty skupina odehraje pod širým nebem v největších amfiteátrech a na největším fotbalovém stadionu na Slovensku, kterým je stánek Slovanu Bratislava. Předkapelou slovenským posluchačům by se měla stát formace LePayaco.
Do Česka se Lucie navrátí 21. května a bude pokračovat v koncertním turné po domácích scénách. Zakončí je 4. června v Olomouci.
Do Jihlavy by členové kapely měli dorazit už ve čtvrtek, kde by měli i přespat. Podium a scéna se má začít stavět od čtvrteční půlnoci.
Zájem o prodej vstupenek na jihlavský koncert podle domácích pořadatelů však není tak vysoký, jak by se dalo čekat. „Namlsali jsme se na Haberovi. To se telefony ani netrhly, teď takový zájem není. Nějak výrazně se to neprodává,“ říká Eva Vařejčková.
Koncert na Horáckém zimním stadionu začíná v 19.30 hodin, návštěvníkům by měl umožněn vstup už od 18 hodin. Otevřeny by měly být dva boční vchody i hlavní vchod z parku. Vstupenka na koncert stojí v předprodeji 290 korun, na místě 350 korun.

Čtěte dále:   Loutkové divadlo - Šuki a Muki aneb Čarovné bačkůrky

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

CESTOVÁNÍ: Chorvatsko: stálice letní dovolené

St Kvě 7 , 2003
Kdyby ještě existovala rakouská monarchie, bylo by to tak trochu i české moře. Ono ale v létě stejně trochu české je. Do Chorvatska každoročně míří statisíce Čechů. Co je tam láká? Výjimečně čisté moře, okouzlující příroda, čím dál lepší služby a navíc – není to daleko. Čtěte dále:   Divadelní […]

You May Like

Témata