Kraj Vysočina získal ocenění nejlepšího úřadu Na cestě k rovnosti

Ve 13. ročníku inovované soutěže s novým názvem „Úřad na cestě k rovnosti“ získal Krajský úřad Kraje Vysočina 1. místo mezi kraji.

Titul udělovaný Ministerstvem vnitra České republiky, ve spolupráci s Institutem pro veřejnou správu Praha a Úřadem vlády České republiky, obhájila Vysočina již podeváté v řadě. Slavnostní vyhlášení vítězů a předání ocenění nejlepším vybraným úřadům proběhlo v minulém týdnu na konferenci, která byla věnována problematice bezpečnosti a prevenci kriminality v obcích a městech.

„Prokázali jsme, že jsme i v dalším období dosáhli rozvoje aplikace tohoto tématu v praxi, a mohli jsme se pochlubit novými hmatatelnými přínosy našeho snažení. Mezi subjekty veřejné správy jsme nositeli těch nejlepších praxí. Především tím, že naše politika rovných příležitostí je nejen vyrovnání šancí pro ženy a muže, ale dbá na začlenění všech zaměstnaneckých skupin, všech skupin obyvatelstva, které jsou nějakým způsobem podstatně znevýhodněny ve svém postavení,“ uvedl Zdeněk Kadlec, ředitel úřadu Krajského úřadu Kraje Vysočina.

 

Soutěž Úřad na cestě k rovnosti je pokračováním úspěšných ročníků soutěže Úřad roku Půl na půl, která podporuje už od roku 2007 zavádění politiky rovnosti žen a mužů a principu gender mainstreamingu do práce úřadů veřejné správy. Každý úřad veřejné správy by měl do své práce začlenit priority vlády při prosazování rovnosti žen a mužů, a to nejméně ve dvou základních směrech: dovnitř vlastního úřadu, tedy směrem k zaměstnancům a zaměstnankyním, ale i vzhledem k obyvatelstvu, které v daném regionu žije. Stejně jako v minulých ročnících i letos se soutěž zaměřila zejména na zavádění opatření podporujících slaďování osobního a pracovního života.

na cestě k rovnosti

www.kr-vysocina.cz

Čtěte dále:   Zkuste objevovat krásy naší země s využitím veřejné dopravy

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Lidé z obce Rozkoš u Humpolce obtěžuje doprava.

Po Lis 25 , 2019
Chtějí úsekové měření a protihlukovou stěnu. Čtěte dále:   Víme, kde budou zítra policisté měřit rychlost

You May Like

Témata