Konec poflakování a vandalismu v parku. Humpolec usiluje o nízkoprahové centrum

11

Vedení humpolecké radnice požádalo policii o zintenzivnění hlídek na vybraných místech města, k nimž patří například park Stromovka. Nezletilí návštěvníci či lidé bez domova tam totiž svým chováním znepříjemňují pobyt ostatním. Policie tak v parku musí téměř výhradně řešit vandalismus a veřejné pohoršování.

Město již začátkem letošního roku vyvolalo jednání o zřízení sociální služby, takzvaného nízkoprahového centra, které může eliminovat nevhodné chování mladých a pokusit se jejich energii a zájem nasměrovat jinou, smysluplnější cestou.

Celý článek zde: https://pelhrimovsky.denik.cz/zpravy_region/konec-poflakovani-a-vandalismu-v-parku-humpolec-usiluje-o-nizkoprahove-centrum-2.html

Čtěte dále:   COOP otevřel svou první automatizovanou prodejnu v Humpolci

Axl

11 thoughts on “Konec poflakování a vandalismu v parku. Humpolec usiluje o nízkoprahové centrum

  1. Co takhle zřídit vstup oproti platné občance? Počítejme s tím,že bezdomovci většinou nemají platnou občanku. Na noc zavřít. Bezdomovce naložit do náklaďáku a vyložit tak 100 km někde v lese a bude po problému.

    1. Co takhle myslet než něco napíšete? Park má v tuhle chvíli minimálně 6 vchodů. U každého bude někdo stát celý den? Dokážete si spočítat kolik by to stálo? Nebo tam dáte závoru? Tak to než bych vytahoval občanku raději se protahnu vedle. Celý park oplotit aby se tam nešlo dostat? To by to panečku zkrásnělo. Další hovadiny už ani nemám chuť rozporovat.

      1. Víte ono to ale pravděpodobně stejně jinak do budoucna nepůjde. Úvaha o nějaké formě zaplocení není úplně mimo mísu – byl by to standardní anglický model, který když doplníte o osobu správce, máte alespoň teoreticky šanci na úspěch. Stejně tak bych řešil park za poštou – na noc uzavřít.

        frrrr

        1. To máte sice pravdu, ale oplocení jde jaksi zcela proti původnímu záměru otevrenosti. I decentní cedulky na trávníku upozorňující na zákaz psů mi prijdou lepší než ty co jsem viděl v Anglii na sloupech, které hned oznamovaly i částku kterou si má majitel psa připravit pokud dojde na přestupek. A to nejsem žádný čoklofil.

          1. na cedulky se psem tam každý prdí, každou chvilku tam vidí někoho se psem. Ta parta mladých děcek co tam prudí téměř denně už jednou zničila vybavení záchodů a stejně jim to nikdo nenaúčtoval. Všude samá kamera a kde nic tu nic. Parta bezdomovců tam bude sedět, protože ten park byl vždycky jejich, nedaleký nonstop jim zajistí přísun levného alkoholu. No ruku na srdce každý už viděl pokus policistů s nima něco dělat, není na ně páka. Vyvést je daleko za město nejde a na záchytku se nevezou protože nejí čím zaplatit. Takže to k tomu parku asi bude patřit navždy.

        2. Rozhodně lepší nápad, než momentální řešení v parku za poštou. Tam se to vyřešilo odstraněním laviček.!!??

        1. Jojo mentalne si budou s tim ……( „prezidentem“) rozumet.
          Porad vidim ty uchcavajici ksichty na lavickach pred tribunou na namesti, kdyz se tady predloni vykecaval. Bleeeeeee

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Výlovy rybníků na Pelhřimovsku: Budou s co nejmenším humbukem

Pá Říj 9 , 2020
Rybáři z Humpolce letos plánují vylovit zhruba šestnáct rybníků v Humpolci a okolí. Pokud to současná situace dovolí, tak lidé z řad veřejnosti se budou moci přijít podívat na výlov rybníka Dvorák, který je naplánovaný na konec října. „Letos se bojíme, abychom vůbec vylovili. Pro veřejnost proto vůbec nic nepřipravujeme a nikoho nezveme. […]
Výlovy rybníků na Pelhřimovsku: Budou s co nejmenším humbukem

You May Like

Témata