Humpolečtí radní chtějí, aby kupci bytů zaplatili i investice města

Změnu vyhlášky o prodeji bytových domů připravuje radnice v Humpolci. „Předložili jsme zastupitelstvu prozatím jen návrhy, jak bychom mohli vyhlášku změnit. O její podobě a případných změnách budeme jednat po prázdninách,“ vysvětlil starosta města Jiří Kučera. Každoročně se prý do oprav bytových domů investuje a následný prodej některých domů radnici připadal nehospodárný. „Jedním z nových návrhů je, aby se investice u jednotlivých bytových domů například za poslední tři roky plně přičetly do prodejní ceny,“ komentoval novelizaci vyhlášky starosta. Do současné doby žadatelé o byt zaplatili pouze čtyřicet procent z odhadní ceny. O konečném znění vyhlášky však nakonec rozhodnou zastupitelé.
Město má totiž v plánu s prodejem bytových domů nadále pokračovat a prodat jich v letošním roce celkem jedenáct. Na posledním zastupitelstvu již byl schválen prodej šesti bytových domů.
„Po prodeji těchto domů zůstane ve vlastnictví města ještě 638 bytů,“ informoval Stanislav Zeman z odboru místního hospodářství. Ty pak město bude dále odprodávat podle zájmu nájemníků, ale již podle novelizované vyhlášky o prodeji. Pouze byty stavěné v posledních letech se státní dotací zůstanou městu.

Zdroj: MF Dnes 8.7.2003 Vysočina – strana 2

Čtěte dále:   BERNARD CUP – Setkání mistrů již 14. října

olaf

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Humpolec chystá pozemky pro japonského investora

St Čvc 9 , 2003
Čtěte dále:   Humpolec vyhlásil soutěž na proměnu Spolkového domu a školy v Husově ulici

You May Like

Témata