Multikulturní dny v Humpolci

1

V humpoleckém gymnáziu se uskuteční tři dny plné informací, her a zábavy z různých koutů světa

Multikulturní centrum Praha ve spolupráci s ředitelem Víceletého gymnázia dr. A. Hrdličky pořádají pro studenty ve dnech 3. – 5. září 2003 od 9 do 13 h multikulturní dny.


 


Studenti se v prvním školním týdnu budou moci dozvědět něco více o kulturách a národnostech, se kterými se možná někdy setkali nebo se denně setkávají a vlastně o nich mnoho nevědí. Prostřednictvím výtvarných, hudebních, tanečních a kulturních dílen, her, soutěží a ochutnávek studenti i jejich učitelé zažijí, co ještě nezažili.


 


S Afričanem Ahmedem se naučí tradiční africké tance, Rom Jan představí romskou hudbu a jeho kolegové romisté představí romskou kulturu, tradice a zvyky. Studenty čekají také čínské a vietnamské dílny, dílny o křesťanství, židovství a islámu, shlédnou film o porušování lidských práv v Čečensku a Bělorusku a budou moci o situaci tamních lidí, kteří často hledají azyl u nás, diskutovat.


 


Pro více než 200 studentů gymnázia si svůj program připravilo celkem 17 lektorů Multikulturního centra Praha.
 


Multikulturní centrum Praha, Na Poříčí 12, 115 30  Praha 1, tel. 224 872 121. education@mkc.cz nebo projects@mkc.cz, http://mkc.cz


 

Čtěte dále:   Letošní Platforma jde do finále

kapik

One thought on “Multikulturní dny v Humpolci

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Třetina škol na Vysočině zůstala uzavřena

Út Zář 2 , 2003
Jednu hodinu stávkovali i pracovníci finančních úřadů a správ sociálního zabezpečení. Lidé museli čekat. Čtěte dále:   Visací zámek

You May Like

Témata