Zexel Valeo už rozjíždí výrobu v Humpolci

Společnost Zexel Valeo Climate Control Corp. zahajuje sériovou výrobu autodílů v humpoleckém závodě, do nějž zatím investovala přes miliardu korun. Počet zaměstnanců se letos zvýšil o více než sto na současných 176. „Další zhruba dvě desítky pracovníků nastoupí ještě do konce roku,“ řekl vedoucí projektu Laurent Deon.

Hlavním odběratelem kompresorů do klimatizačních systémů osobních automobilů bude koncern Volkswagen. Podle původních předpokladů měla v Humpolci sériová výroba začít v květnu. Závod již asi rok vyrábí zkušební vzorky.
Přes nedostatek strojních profesí v regionu nejsou podle Deona s náborem nových pracovníků problémy. „Kvůli vysokým nárokům na přesnost se lidé až dva měsíce zaučují,“ řekl.
V plném provozu současné kapacity se ročně vyrobí až 400 tisíc kompresorů. Investice mají v humpoleckém závodě činit do roku 2005 asi 1,8 miliardy korun a společnost na ně získala investiční pobídku. Počet zaměstnanců by se měl během dvou let více než zdvojnásobit.
Zexel Valeo Climate Control Corp., jež byla založena v roce 2000 společnostmi Bosch Automotive Systems Corporation a Valeo Climatisation, je jedním z největších výrobců klimatizačních systémů v automobilovém průmyslu.

Zdroj: MF-DNES

Čtěte dále:   Dny otevřených dveří - Hasičský záchranný sbor Kraje Vysočina

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Lidé hromadí odpad u vrat skládky

Čt Zář 11 , 2003
U humpoleckého překladiště odpadů se přes víkend objevilo dvacet starých televizorů. Čtěte dále:   Dny otevřených dveří - Hasičský záchranný sbor Kraje Vysočina

You May Like

Témata