BABINEC

Krátký text o tom, jak toto neformální sdružení lidí vzniklo a funguje.

Co je Babinec.
Naše skupina nebyla založena, ale volně vznikla z lidí Se stejným zájmem a to o pěší turistiku a vlastivědné poznávání naší republiky. Základ tvořily zdravotní sestry z tehdejší psychiatrické léčebny v Želivě.
První týdenní pobyt byl na Červenohorském sedle v roce 1992. Tehdy nás bylo 15.
Během pobytu jsme se seznámili s jinými turisty se stejnými zájmy a několik dalších roků s námi jezdili. Často se jednalo o lidi ze vzdálených koutů republiky.
Od té doby jezdíme každý rok v srpnu na zajímavá místa. Jelikož převažovala ženská část, přijali jsme jméno Babinec. Později se k nám připojili i někteří členové KČT Humpolec a přijali naše jméno. A bylo nás již třicet.
V posledních letech máme i svého kameramana, který vše dokumentuje. Během deseti let jsme prochodili mnoho zajímavých míst. Jelikož jsme závislí na veřejné dopravě, musíme vyhledávat přiměřeně dostupná místa a velmi často sami vařit.
Mimo srpnový společný pobyt, se scházíme ještě 2x za rok. Na podzim hodnotíme srpnový pobyt, vyměňujeme fotky a připravujeme další pobyt.
Na jaře už zase jen domlouváme podrobnosti nového pobytu.
Babinec je prostě volné seskupení lidí se stejným zájmem a je vítán každý zajímavý návrh.

Autorka: Marie Hranáčová

Čtěte dále:   Zahájení Humpoleckých Vánoc

olaf

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Pietní vzpomínka u památníku Alexandra Dubčeka dne 10.11.2003

Čt Lis 13 , 2003
Dne 10. 11. 2003 v 16,00 hod se konala již 11. pietní vzpomínka u památníku Alexandra Dubčeka. Za Slovenské velvyslanectví v ČR promluvil 1. rada Boris Gandel a spolu s panem Reném Kočí položili k památníku věnce. Za město Humpolec se pietního aktu účastnil starosta města mgr. Jiří Kučera a […]

You May Like

Témata