Fotbal by měl zůstat hlavně zábavou

Do jarní části nastoupí humpolečtí fotbalisté s novým koučem. Podruhé za sebou kluboví funkcionáři nesáhli k vlastním zdrojům, tentokrát se rozhodli pro Miroslava Koubu. Zkušený pětapadesátiletý trenér s licencí UEFA „A“a licencí sportovní přípravy, má zásluhy především na rozvoji fotbalu v Ledči nad Sázavou.

S jakými pocity jste převzal mužstvo?

Předně bych chtěl říci, že je pro mě fotbal zábava a tak jsem ho vždycky bral a přál bych si, aby tomu bylo i v budoucnu. Pocity jsou to určitě dobré, když se mohu zabývat nejmasovějším sportem na planetě, pohybovat se mezi mladými sportovci a trochu je i ovlivňovat v jejich sportovní přípravě. Nezáleží moc ani na tom, zda trénuji muže nebo přípravku. Samozřejmě, že je mi známo současné postavení mužstva v tabulce, i to jsem zvážil. Chci tým co nejlépe připravit na jaro tak, aby hrál kvalitní fotbal a pochopitelně se zachránil v soutěži.

Přicházíte do zcela neznámého prostředí, nebo je vám humpolecký fotbal známý?

Je jasné, že humpolecký fotbal neznám tak dobře jako ten ledečský, kde jsem na různých úrovních trénoval patnáct let. Ale do úplného neznáma nejdu. Když jsem v Ledči trénoval, objížděl jsem si soupeře, sledoval jejich hru. Za sezónu jsem viděl některé mančafty třeba i třikrát.

S humpoleckým fotbalem jste tedy částečně obeznámen. Proč v průběhu letošního podzimu klesl až na desáté místo? Myslíte, že to je odraz kvality kádru, nebo to byl prostě jen špatný půlrok?

Kádr zatím ještě nemohu posoudit, ale na krajský přebor se dívám trochu jinak. Je to nesmírně vyrovnaná soutěž, stačí, abyste s týmem dvakrát smolně prohráli a z postavení na čele tabulky jste rázem kandidátem sestupu. Vždyť po podzimu dělí druhý Pelhřimov a dvanáctou Světlou jen šest bodů.

Čtěte dále:   Pozvánka na triatlon v Plačkově

Humpolečtí už podruhé za sebou angažovali trenéra z mimo klubových řad. Považujete za výhodu, že jste takzvaně přespolní a máte jistý odstup, nebo je tomu opačně?

To ukáže až čas. Ale nyní to beru jako dost velkou nevýhodu. V Ledči jsem znal hodně hráčů od malička, viděl jsem jejich fotbalové krůčky třeba už v přípravce. Věděl jsem, co mohu od každého z nich čekat. V Humpolci to bude složitější, hráče téměř neznám výkonnostně ani charakterově.

Pozice v tabulce po podzimu staví před Humpolec jasný cíl. Tím je pochopitelně záchrana. Máte ještě nějakou jinou představu, jejíž realizaci bude od svých svěřenců vyžadovat?

Samozřejmě kardinálním cílem je záchrana, jinak ani uvažovat nemohu. Na druhé straně by bylo špatné, kdybych se nedíval dále, do budoucna. Budu se snažit mužstvo vést tak, aby v příští sezóně podobné problémy mužstvo nemuselo řešit.

Stoupání vzhůru tabulkou se většinou neobejde bez posil. Budete v tomto směru tlačit na vedení klubu?

Momentálně neznám možnosti oddílu, takže pracuji s kádrem, který mi byl představen. Ani se to moc nepříčí mým představám. Nejprve chci hráče poznat, vyzkoušet je v přípravných zápasech. Rozhodně nebudu trvat na nějakých příchodech narychlo, i když dnes již připouštím, že se mužstvo bude muset doplnit, protože z původního kádru odešlo nebo z různých důvodů skončilo šest hráčů, což je dost, ale takový je fotbalový život.

Listy Pelhřimovska

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Přišlo mailem

Ne Led 11 , 2004
Čekejte prosím, vaše transakce se vyřizuje Čtěte dále:   Benefiční běh na dvě rozhledny

You May Like

Témata