Podělaná španělská vláda

Když jsem dneska přišel do práce a ráno si otevřel Internet, nevěděl jsem ještě co mě čeká. Kouknu se na místní harrisburský plátek, sjedu výsledky NHL, prostě phoda. Pak juknu na stránky MF-DNES a tam na mě křičí titulek „Španělé ustupují teroristům – stahují vojáky z Iráku“. Šok trvá docela dlouho.

Není to tak dlouho, co teroristické bomby zničili životy stovek španělských občanů. Včera celý svět uctil jejich památku třemi minutami ticha. Ty se možná můžou zdát poněkud fádní, ale podle mého je to krásné gesto. Ale nemělo by zůstat jen u gest. Terorismu a fanatismu je potřeba čelit čelem a bojovat proti němu.

Jak se ale k tomuj postavilo Španělsko? Vy volbách vyhráli socialisté a ti se rozhodli okamžitě stáhnout své vojáky z Iráku. Co to znaméná? Nic jiného, než poplivání památky obětí. A nic jiného – pokud masovou vraždu opravdu provedli islámističní fanatici – že terorismus ve Španělsku vyhrál na celé čáře. Teroristé se tak přesvědčili, že stačí pár civilistů rozmáznout o strop nádraží a vyděsí tím národ, který kdysi býval tak statečný a hrdý. Před islámistickými fanatiky se Španělé podělali do gatí. Zděšené a v šoku se zmítající Španělsko ukázalo teroristům, kudy vede cesta. Co největší masakt a většina evropských zemí se ohne. Fundamentalistům se tak řeklo, že jejich taktika je účinná a z jejich pohledu správná. A jsou přesvědčeni, že Evropané jsou jen banda dekadentních zbabělců, na které stačí zadupat a podělají se strachy.

A to bude mít své následky. Kterápak je asi další země na řadě? Kde dál budou vrazi zkoušet míru podělanosti? Bude to ve Francii, jejiž většina politiků a velká část obyvatelstva už za II. světové války ukázala, že soužití s antisemitismem a diktaturou jim není moc proti mysli? A nebo to bude Německo, v kterém opět sílí nedůvěra a nenávist k Židům i „Východu“, a které mělo vždycky sympatie k muslimským státům a muslimské státy vždy obdivovali silné, nejlépe nacistické Německo? A jak dlouho bude Evropa Evropou, jakou jsme jí znali? Bůh ví.

Naštěstí naše vláda se zachovala správně, když vzkázala fanatikům, že terorismu se neustupuje a že nehodlá naše vojáky z Iráku stahovat. Jednou konečně taky naše vláda ukázala, že nosí v kalhotách koule.

Čtěte dále:   Představení knihy „Neštěkej na svého psa"

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

ŽHAVÁ AKTUALITA - NAPADEN LÉKAŘ ZÁCHRANKY

St Bře 17 , 2004
Včera v noci došlo k dalšímu napadení lékaře Záchranné služby na Pelhřimovsku. Čtěte dále:   Rybářský ples

You May Like

Témata