Poutníci se sejdou v Mladých Bříštích

V neděli 27. června zamíří mnoho poutníků do Mladých Bříšť u Humpolce, kde se uskuteční pouť ke svátku sv. Jana Křtitele.

Mše svaté se v místním kostele budou sloužit v 7,30 hod. a v 10,30 hod.   „Do této malé vesničky se v tento den sjedou víc jak dvě desítky lidových řemeslníků ze všech koutů republiky, aby po celý den předváděli své umění“  říká o hlavním programu Jiří Koubek z občanského sdružení Přátelé, které má s Farností Mladé Bříště lví podíl na pořádání celé slavnosti.  Pro malé i velké nebude v průběhu dne chybět několik představení bramborového maňáskového divadla.  Od 13,00 hodin se uskuteční koncerte Dechového orchestru ZUŠ Gustava Máhlera z Humpolce a v muzice se bude pokračovat s Malou muzikou a cimbálovkou na farském dvoře při ochutnávání pečeného prasete a dalších dobrot.  Vše vyvrcholí pouštěním svatojánských lodiček na rybníku před kostelem od 20,00 hodin a od 22,00 slavnostním ohňostrojem.

Čtěte dále:   Tipy na víkend na Pelhřimovsku. V Humpolci závodí koně, v Žirovnici zase králíci

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Cikáni žalují IBM za holocaust a mají šanci vyhrát

Pá Čvn 25 , 2004
Zločinná IBM se totiž provinila tím, že její tabelační stroje byly natolik výkonné a přesné, že nacisté jejich použitím mohli docílit vyšší kvality etnických čistek. Nepomohl argument IBM, že její německá pobočka byla nacisty ještě před válkou obsazena. Čtěte dále:   Pocitová mapa v Pelhřimově: lidé kritizovali nádraží a ubytovnu, […]

You May Like

Témata