PC na škole 2.

Druhá „počítačová“ učebna, kterou jsme navštívili je trošku netypická a mimoškolní. Je v kulturním domě v Hojanovicích a průvodce nám dělal její patron a starosta Hojanovic, pan Jaroslav Němeček.

– Vaše internetová studovna je v prostorách kulturního domu – kdo ji zařizoval a kdo platí její provoz?
Vybavení pořizovala obec, podařilo se nám získat dotaci s fondu pro obnovu a rozvoj venkova.


– jaké jsou polatky za využití?
Provoz studovny a poplatky za připojení platí obec ze svého rozpočtu. Motivem k vybudování bylo, že žáci z naší vsi dojíždějí do školy do Humpolce  a nemohou školní počítače využívat mimo běžnou výuku. Počítač mají doma jen někteří z nich, připojení k internetu snad jen jediný. Chtěli jsme jim nabídnout prostor k využití volného času, počítače a internet jsou dnes „hitem“, takže jsme v rámci našich omezených možností vybudovali tuhle studovnu.
– máte k dispozici 3PC, dvě jsou evidentně starší a připojení k internetu pomocí vytáčeného připojení, uvažujete o rozšíření?
Ne. Do budoucna není v obecním rozpočtu prostor pro investice do počítačů pro veřejnost. Kvůli optimálnímu využití finančních prostředků jsme i při nákupu zvolili variantu jeden nový, výkonný a dva starší počítače, namísto dvou nových PC. I připojení k internetu jsme zřizovali s ohledem na možnosti v obci a s co nejmenšími náklady.
Děkujeme za informace a přejeme hodně úspěchů do dalšího rozvoje.



 Za humpolak.cz zveřejňujeme výzvu: pokud chcete podpořit aktivitu Hojanovických a můžete věnovat vyřazený funkční počítač, rádi Váš dar zprostředkujeme. Kontaktujte redakci.

Čtěte dále:   Video: Hana Bulíčková - členka podnikatelské klubu Business for Breakfast v Humpolci

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Nový ciferník

St Zář 1 , 2004
Tentokrát seriozní informace o nových cifernícíh na kostele sv. Mikuláše v Humpolci. Čtěte dále:   „Máte doma zeď? A můžeme ji vidět?“ Jak malovat a tvořit svět tak, jak ho cítíte, ukazují nové výstavy v Česku

You May Like

Témata