Víte, kde je v Humpolci “Doupě“?

Mladí lidé se ve volném čase mohou nastěhovat do Doupěte. Tento název dostaly nově opravené sklepní prostory v humpolecké městské knihovně, kam první návštěvníci ve věku od 12 do 18 let budou moci zavítat již od března každý den od 15 do 19 hodin.

Doupě se nachází v suterénu budovy, kde vznikne místo pro volnočasové aktivity mladých lidí. Ti se sem mohou dostat nově zbudovaným výtahem, který protíná interiér budovy. Hlavní místnost Doupěte využijí zájemci k posezení nebo hraní stolních her. Navíc se zde objeví počítače s napojením na internet. Další dvě místnůstky jsou určeny na pohybové hry, jedna z nich je vyčleněna na hraní stolního fotbalu, metané nebo kulečníku. Náklady na vybudování volnočasového klubu se vyšplhaly na dva a půl milionu korun.


 


I další aktivita městské knihovny je zaměřena na mládež, respektive na čtenáře dětského oddělení. Od ledna do června 2007 se mohou děti zapojit do projektu „Malí spisovatelé“. Z příspěvků a ilustrací dětí se zaměstnanci knihovny chtějí pokusit sestavit knížku. Pravidla projektu jsou jednoduchá – děti mají napsat literární práci na téma kniha. Nemusí se jednat pouze o úvahu, vítány budou i příběhy, pohádky, pověsti, básničky… Práce musí obsahovat  podpis, věk, školu a měly by být přepsány na počítači v programu Microsoft Word. Pokud někdo nemá přístup k počítači, v knihovně bude jeho příspěvek přepsán. Příspěvky mohou být doplněny  ilustracemi (obrázek musí být černobílý a na samostatném papíře ). Literární díla jsou očekávány na dětském oddělení městské knihovny anebo je lze zaslat na adresu knihovna-deti@infohumpolec.cz. 


 


Krom toho Městská knihovna v Humpolci zavedla další službu pro všechny své čtenáře. Pokud chcete nahlédnout do knihovního fondu ze svého počítače, případně si zarezervovat knihu, stačí navštívit on-line katalog http://knihovna.infohumpolec.cz/clavius/.

Čtěte dále:   Devátý týden na Platformě

myska

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

U Humpolce by měla stát větrná elektrárna

Út Led 30 , 2007
V těchto dnech se rozhoduje, zda v okolí Humpolce bude či nebude stát nová větrná elektrárna. Vybrány byly dvě lokality, přičemž o oblasti rybníku „Brancourák“ spadající pod obec Plačkov se rozhodovalo v referendu zrovna včera. Většina obyvatel přilehlých vesnic se vyslovila proti tomuto záměru. Bude tedy stát elektrárna na Havlově […]

You May Like

Témata