Zdravotnická záchranná služba v Humpolci přejde pod kraj

Zdravotnickou záchrannou službu v Humpolci zřizuje v současnosti město, od 1. ledna bude patřit pod krajskou zdravotnickou službu.

Současná Záchranná služba Zdravotních služeb Města Humpolec pokrývá svým servisem spádovou oblast města Humpolce a okolí zhruba do dvaceti kilometrů vymezenou obcemi Mysletín, Sedlice, Želiv, Senožaty, Ježov, Proseč, Kejžlice, Čejov včetně kritického úseku dálnice D1.


I po připojení stanoviště pod Zdravotnickou záchrannou službu kraje Vysočina zůstanou zdravotníci – záchranáři v současných prostorách, které byly shledány vhodnými po technickém a věcném vybavení pracoviště. Výjezdové stanoviště Humpolec bude fungovat od 1. ledna 2008 jako součást oblastního střediska Zdravotnické záchranné služby kraje Vysočina v Pelhřimově. Pracoviště bude disponovat plně vybaveným sanitním vozem a do budoucna počítá i s druhou plně vybavenou záložní sanitkou.


Humpolec se stane šestnáctým výjezdovým stanovištěm ZZS Kraje Vysočina a bude na něm pracovat posádka s lékařem. LZZS je zajišťovaná ve spolupráci s privátní firmou Alfa Helicopter, která poskytuje vrtulník a piloty vrtulníku.


(Zdroj: http://www.vysocina-news.cz/)

Čtěte dále:   Krize na humpolecké radnici: ANO vypovědělo koaliční smlouvu, z jednání s opozicí ale vycouvalo. Město zůstává bez starosty

myska

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Kdo hlídá v Humpolci bezpečnost občanů?

St Lis 14 , 2007
Jednoduchá odpověď – Policie ČR a kamerový systém. Jenže s trochou nadsázky lze na otázku odpovědět, že nikdo. Policistů je v Humpolci málo a kamerový systém je nespolehlivý. Navíc jej nemá kdo sledovat, a tak může přispět pouze k odhalení nepravostí, tedy až ve zpětném důsledku. Čtěte dále:   COOP […]

You May Like

Témata