Významné osobnosti se vrátí do školních lavic Podhradu

Učitelé z humpolecké základní školy Podhrad připravují seriál besed se známými osobnostmi, které dříve sedávaly v tamních lavicích.

Když ZŠ v loňském roce při příležitosti 70.výročí založení připravovala almanach, nemohla přehlédnout jména několika svých bývalých žáků, kteří se později významně prosadili v mnoha oblastech lidské činnosti a stali se veřejně známými. Vedení školy tak napadlo pozvat je na besedy se současnými žáky.


 


Jako první zasedne 11.dubna v tělocvičně v Hradské ulici prvoligový fotbalista Milan Kopic. Odchovanec humpoleckého fotbalu, který v současnosti hájí mladoboleslavské barvy, navíc nebude jediným zpovídaným hráčem. S velkou pravděpodobností se besedy zúčastní také Jiří Rosický, starší bratr hvězdy londýnského Arsenalu.


S podobnými besedami počítají ve škole přibližně každého čtvrt roku. Učitelé se chystají oslovit řadu bývalých žáků, mezi nimi básníka Ivana „Magora“ Jirouse, který proslul spojením s legendární undergroundovou skupinou The Plastic People of the Universe.
V úvahu připadá i věhlasný operní pěvec Stanislav Kotyza, který žije v USA, dále akademický malíř a držitel obdoby filmového Oscara za výtvarné umění Dušan Kadlec, anebo i Marie Lecjaksová-Kuncová, první žena, která řídila dopravní letadlo boeing.


(Zdroj: Pelhřimovský deník)


 

Čtěte dále:   Píšou o Humpolci: U Humpolce vznikne kruhový objezd. Doprava do června bude omezená

myska

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Jarní stěhování obojživelníků

Čt Dub 3 , 2008
S příchodem jara vyrážejí na místa rozmnožování stovky žab a obojživelníků. Putují každý rok ze vzdálenosti i několika kilometrů do stále stejného rybníka, ve kterém se sami narodili. V případě, že jim jejich cestu překříží silnice, dochází k mnoha malým tragédiím pod koly projíždějících automobilů. Čtěte dále:   Dva kruhové […]

You May Like

Témata