Výsledky 6. ročníku Stavba Vysočiny 2007

Dne 27.května byly v Městském divadle v Pelhřimově slavnostně vyhlášeny výsledky soutěže Stavba Vysočiny 2007. Rozšíření podniku Hranipex, které se stalo nejlepší loňskou průmyslovou stavbou v kraji, navrhl humpolecký architekt Luděk Rýzner. Odborníkům se líbilo jeho velkorysé výtvarné a konstrukční řešení celé stavby.

Oceněna byla nová sportovní hala v Novém Veselí, rozšíření podniku Hranipex v Komorovicích, oprava silničního mostu v Jaroměřicích nad Rokytnou a rekonstrukce pasáže IMCA ve Velkém Meziříčí. Pasáž IMCA získala celkem dvě ocenění – kromě titulu v kategorii Rekonstrukce a obnova se také nejvíc líbila lidem, kteří jí přiřadili první místo v hlasování veřejnosti. Pět dalších novostaveb v kraji dostalo čestné uznání.


Šestý ročník regionální soutěže pořádalo Stavební sdružení Vysočina o.s. ve spolupráci s krajem Vysočina, krajskými reprezentacemi Svazu podnikatelů ve stavebnictví v ČR a České komory autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě. Akce se konala pod záštitou hejtmana Miloše Vystrčila. Do soutěže, která si klade za cíl seznámení nejširší odborné i laické veřejnosti s úrovní architektury a stavebnictví na území kraje Vysočina, bylo přihlášeno celkem 21 realizací.


Odborná porota pod vedením doc. Ing. akad. arch. Františka Pšeničky, CSc., z fakulty architektury ČVUT, udělila vítězům jednotlivých kategorií čtyři tituly Prestižní stavba Vysočiny 2007 a pět staveb bylo oceněno Čestným uznáním. Titul Zlaté ruce  – Stavba Vysočiny 2007, který je učen pro řemeslné a konstrukční detaily nebyl udělen, jelikož se do této soutěžní kategorie nikdo nepřihlásil. V kategorii Stavby určené k bydlení se odborná komise rozhodla neudělit titul „prestižní stavba“, jelikož mezi přihlášenými realizacemi nenašla bytovou stavbu odpovídajících kriterií. Druhé místo a čestné uznání získala výstavba 24 bytových jednotek v Kamenici nad Lipou.


Na základě výsledků hlasování veřejnosti byl organizátory udělen titul Cena veřejnosti – Stavba Vysočiny 2007, jedna z přihlášených realizací byla oceněna Cenou hejtmana a poprvé byla udělena Cena časopisu Stavebnictví.  

Čtěte dále:   POSLEDNÍ KONTROLNÍ DEN


Oceněnou přístavbu haly Hranipex si můžete prohlédnout zde:
http://www.okplan.cz/realization.aspx?type=3&lng=cz


 


 

myska

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

VYHLÍDKOVÁ VĚŽ KOSTELA SV. MIKULÁŠE

Čt Čvn 5 , 2008
Od 1.července budete moci navštívit novou atraktivitu ve městě – věž kostela na Horním náměstí. Čtěte dále:   Píšou o Humpolci: Oblíbená zelená je venku i uvnitř. Takové zajímavé bydlení najdete u Humpolce

You May Like

Témata