Žena jako věčná inspirace

K významnému životnímu jubileu grafika a malíře Jiřího Duffka uspořádalo muzeum Dr. Aleše Hrdličky v Humpolci prodejní výstavu výtvarníkových obrazů nazvanou Ženy a krajiny. Jiří Duffek celý svůj život obdivoval krásu ženského těla a snažil se ji zakomponovat do svých obrazů. Jeho druhou velkou láskou a inspirací se stala Itálie, jejíž kouzlo na návštěvníky dýchá z krajin zachycených v jeho dílech.

Expozici naleznete ve výstavním sálu muzea na Horním náměstí až do konce měsíce července, vstupné je 5,-Kč.

Jiří Duffek je skvělý jihočeský malíř. Jeho specialitou jsou akty, které nemají konkurenci. Jako techniku nejčastěji používá pastel. Pastely aktů a krajin jsou malovány originální autorovou stylizací. Za každým aktem je určitá žena, za každou krajinou je krajina skutečná. Poslední dobou se autor věnuje Toskánské (Italské) krajině se stylizovanými ženskými akty. Skutečnost je v jeho obrazech přebásněna, stylizována, jen barva bývá autentická. Má za sebou téměř sedmdesát samostatných výstav, mimo jiné v Německu, Švýcarsku, Holandsku, Polsku, Slovensku a samozřejmě v České republice. Je uveden v publikaci „Slovník českých a slovenských výtvarných umělců“ /Ostrava 1998/.

Čtěte dále:   Jaro v Humpolci. Přijede zpěvačka Tichá, fyzik Rak i Kamil Střihavka

myska

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Daň z nemovitosti bude v Humpolci vyšší

Čt Čvc 17 , 2008
V příštím roce zaplatí obyvatelé města oproti letošnímu roku dvojnásobnou daň z nemovitostí. Rozhodlo o tom na svém posledním zasedání těsnou většinou městské zastupitelstvo. Čtěte dále:   Vstupenky na Galakoncert v prodeji

You May Like

Témata