Zimní výbava na dálnici je povinná po celou zimu

Ministerstvo dopravy včera rozhodlo, že na dálnici D1 mezi Humpolcem a Jihlavou budou muset mít řidiči zimní pneumatiky od 1. listopadu do 30. dubna bez ohledu na počasí.

Dopravní značky přikazující zimní výbavu byly nainstalovány na dálnici již v pátek 7.11., ale dočasně byly zneplatněny otočením. V té době ještě nebylo zřejmé, za jakých podmínek budou platit a zda nebudou doplněny dodatkovou tabulkou o platnosti od teploty nižší než pět stupňů Celsia. V pondělním jednání však bylo rozhodnuto, že značky budou platit za každého počasí, a to od začátku listopadu do konce dubna. Silničáři zároveň dostali pokyn, aby značky ještě ten samý den otočili tak, aby je mohli řidiči začít respektovat.


Umístění značek se nelíbí zástupcům kraje Vysočina, podle hejtmana Miloše Vystrčila to způsobí kolaps na silnicích nižších tříd. Hejtman poslal dopis ministrovi dopravy a požádal ho o přehodnocení stanoviska a zrušení značek, odpověď však zatím nedostal.


(Zdroj: Pelhřimovský deník)

Čtěte dále:   Houby porostou jako po dešti. Podívejte, kde je na Pelhřimovsku největší šance

myska

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Svatomartinské víno

Út Lis 11 , 2008
Již každoročně k nám na den sv.Martina přichází obnovená tradice Svatomartinských vín coby moravská odpověď na Beaujolais Nouveau. Moravští vinaři k tomuto dni lahvují mladé víno a právě 11.listopadu začíná jeho oficiální prodej s odpovídající etiketou. Čtěte dále:   Záchranáři se budou stěhovat do nového. Stavět se bude i v […]

You May Like

Témata