V Humpolci se zvýší cena vodného

V Humpolci a místních částech města zaplatí lidé za vodné o dvě koruny více – částka se zvyšuje z 30,50 na 32,50 Kč. Výše stočného zůstává na loňských patnácti korunách. V místních částech města, kde není zajištěno čištění odpadních vod, zaplatí občané za stočné 7,50 Kč.

Jedním z důvodů zvýšení ceny vodného je pokles množství vody, které město získává z vlastního zdroje Perlavka. Voda z Perlavky je sice lacinější, ale její zásoby nedovolují odebrat takové množství jako v minulých letech. Proto je město nuceno kupovat více vody od společnosti PEVAK.
V dobrých letech získával Humpolec z Perlavky až 50 procent potřeby vody. V roce 2007 krylo město z vlastních zdrojů 38 procent potřeby vody, loni 29 procent.

Peníze z vyššího vodného hodlají radní využít k rekonstrukci a obnově vlastních zdrojů pitné vody. Město chce také začít řešit i čištění odpadních vod v místních částech. Jednalo by se o čištění vody v místních částech Hněvkovice, Petrovice a Kletečná. Odpadní vody z těchto obcí odtékají do vodotečí, které se následně vlévají do Želivky.


(Zdroj: MF Dnes)

Čtěte dále:   PelhřimovskyDenik.cz: Hotel Kotyza v centru Humpolce, který navštívil i Klaus, je na prodej. Víme proč

myska

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Sjezdovka na Křemešníku v provozu

Čt Led 8 , 2009
Slavnostní zahájení provozu nové sjezdovky na Křemešníku na Pelhřimovsku se uskuteční ve čtvrtek 8. ledna v 15:00 hodin, na sjezdovce se ale lyžuje už od středy 7. ledna. Čtěte dále:   V Humpolci se rozloučili létem bramborovou dokopnou

You May Like

Témata