Zasedání zastupitelstev on-line

9

Obyvatelé Vysočiny mohou v přímém přenosu na internetu pravidelně sledovat zasedání krajského zastupitelstva a čtyř měst.

Přímé obrazové vysílání bylo u samospráv v kraji zavedeno na začátku minulého roku. Ke krajské samosprávě a Jihlavě se pak přidala města Nové Město na Moravě, Havlíčkův Brod a Pelhřimov. Do minulého týdne už bylo uskutečněno 50 on-line přenosů.


Největší zájem je o přenosy zasedání krajského zastupitelstva. Rekordem je tam zatím 849 diváků v přímém přenosu a 1161 osob, které si jednání zastupitelstva pustily ze záznamu. Za celou dobu provozu služby bylo u živých přenosů a přehrávání archivních záznamů zaznamenáno 26.338 přístupů. V Havlíčkově Brodě a Jihlavě se zatím živě vysílalo osm zasedání, v Novém Městě pět a v Pelhřimově čtyři.


Vědomí větší mediální pozornosti se projevuje i na chování členů zastupitelstev. Někteří zmírnili ostrost svých projevů, jiní ale naopak vstupují do diskuse častěji než dřív. Velkou výhodou je archivace přenosů, k níž je v Jihlavě připojován také záznam s hlasováním jednotlivých zastupitelů.


Třeba se v budoucnu dočkáme i přímého přenosu se zasedání humpoleckého zastupitelstva. Jak by se vám to zamlouvalo?


 


(Zdroj: http://www.kr-vysocina.cz/ )

Čtěte dále:   Video: Hana Bulíčková - členka podnikatelské klubu Business for Breakfast v Humpolci

myska

9 thoughts on “Zasedání zastupitelstev on-line

    1. Plně souhlasím, alespoň by se předešlo různým dohadům, co se prjednávalo a jak. Bylo by opravdu zajímavé vidět na vlastní oči, jak naši zastupitelé prosazují zájmy občanů, či zájmy vlastní.

      1. Nevycházím z údivu. Předchozí přispěvatel zřejmě ani neví, že je možné kdykoli na jednání zastupitelstva přijít a sledovat ho, ba co víc je možné se jako občan i zapojit do diskuse a pokusit se i tímto způsobem ovlivnit názor zastupitelů přímo při jednání, což se i děje. Čím je víc ožehavých témat na programu, tím bývá účast veřejnosti větší. Například při posledním zastupitelstvu se tam občané museli i mačkat co jich bylo přítomno a to někteří byli jen na určité body programu a tak se mohli vystřídat, jinak by se tam najednou zřejmě ani nevešli.
        Ono je vážený přispěvateli třeba si vždy nejdříve zjistit skutečnost, než začnete kritizovat a vystupovat jako ochránce demokracie a obhájce „poctivých občanů“ před prací „nepoctivých zastupitelů“ !
        P.S. pro vaši informaci, již několik let se veškerá jednání humpoleckého zastupitelstva nahravají a tyto audio nahrávky se archivují. Pokud potřebujete cokoli prověřit, obraťte se na MÚ a můžete to začít řešit a předložit občanům města důkazy o „nekalostech“ při jednání zastupitelů. A nebo začněte chodit na jednání zastupitelstva a tam ho kontrolujte, ať nemusíte psát takové ničím nepodložené příspěvky.

        1. Nyní nevycházím z údivu já. Jsem zaměstnán mimo město, takže, bohužel, nemohu jednání navštěvovat. Vy zřejmě patříte do zastupitelstva, neboť takto podrážděně reagovat nemůže nikdo jiný, než tzv. „potrefený“. V dnešní době si budu těžko vybírat volno k účasti na jednání. To si může dovolit asi jenom ten, kdo má volnou pracovní dobu. Nikdo tu nezačal nikoho kritizovat, tím méně ochraňovat demokracii, jak vehementně uvádíte ve svém příspěvku. Zamyslete se především sám nad sebou, neboť Váš příspěvek čpí silnou arogancí. A pokud členem zastupitelstva nejste, což by bylo pro mne velmi potěšující, je mi z Vašeho příspěvku hořko.

          1. Pánové nerozčilujte se. Je možné,že se dělají nahrávky ze zastupitelstev,je to jistě chválihodné,ale nikdo se nikdy nedozví,jak který zastupitel a pro co hlasoval. Do zápisů se jmenovité hlasování neuvádí. to jen tak pro zajímavost

          2. Zpet k tematu. Dockame se teto vymozenosti i v Humpolci? Mala anketa overujici zajem o tuto moznost by neskodila.

            PS:Mozna by se trochu vylidnila zasedaci mistnost od verejnosti

          3. No anketu k tomuto tématu máte hned na hlavní stránce. Můžete hlasovat a dokonce i přidáat komentáře. 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Hlasujte pro Hospůdku roku

Po Bře 2 , 2009
Pelhřimovský deník startuje soutěž „Hospůdka roku 2009“. Až do konce dubna budou noviny představovat restaurace a další hospodská zařízení v pelhřimovském regionu, které se přihlásily do soutěže. Na čtenářích pak bude spočívat úkol zaslat hlas svému oblíbenému podniku. Čtěte dále:   Video o Humpolci: Školní statek Humpolec: Získávání nejcennějšího hovězího […]

You May Like

Témata