V Humpolci přibudou další dvě bezpečnostní kamery

2

Státní a krajské dotace zaměřené na prevenci kriminality ve městech ležících v okolí dálnice napomohly k tomu, že se v Humpolci rozšíří kamerový systém. Nové dvě kamery budou za pár měsíců monitorovat výjezdy z města směrem k dálnici. Ta první ohlídá kruhový objezd a pelhřimovskou výpadovku, druhá bude snímat Pražskou ulici a výjezd na Želiv. Obě lokality patří k nejsnadnějším únikovým cestám z města.

Přidělení dotace bylo podmíněno nepřetržitým sledováním kamerového systému. K tomu došlo zhruba před měsícem, kdy byla na Obvodním oddělení Policie v Humpolci zavedena stálá dozorčí služba, která je ve spojení s hlídkujícími policisty. Tím tak došlo k zefektivnění celého preventivního systému a ke zvýšené pravděpodobnosti okamžitého dopadení zločince. Preventivně však působí již jen samotná přítomnost kamer, na monitorovaných místech dochází k nějaké trestné činnosti spíše výjimečně.


Humpolec také do budoucna počítá s modernizací jedenáct let starého velína. Devět samostatných monitorů by měla nahradit velká LCD obrazovka.


(Zdroj: Pelhřimovský deník)

Čtěte dále:   Výpadek

myska

2 thoughts on “V Humpolci přibudou další dvě bezpečnostní kamery

  1. A taky uz nekdo vyresi stav kdy draze porizena kamera snimajici Horni namesti neni vyuzivana, kvuli ruseni prenosu?

    Jo a pri prilezitosti rozsireni kameroveho systemu by nebylo od veci uverejnit, kolik uspesnych sledovani kamerovy system umoznil, v jakych pripadech pomaha PCR a dalsi kladne body ….

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Léto již v březnu?

St Dub 7 , 2010
Doslova letní výstav zaznamenal Rodinný pivovar BERNARD v letošním březnu, když prodal rekordní množství 17,8 tis. hl. nepasterizovaného piva. Tento výsledek je nejlepším měsíčním březnovým výstavem v celé novodobé historii pivovaru od privatizace v roce 1991. Meziroční nárůst prodeje piva v měsíci březnu byl 21 procent. Čtěte dále:   Kudy […]

You May Like

Témata