Z deníku Policie

Čtvrteční nehody. O prázdninách navštívil školu. Vandal v budově obecního úřadu. Odcizení vozidla. Poškozené veřejné osvětlení. Alkohol za volantem.

Čáslavsko, Kaliště – Ve čtvrtek 14. července krátce po 18,00 hodině se stala závažná nehoda na Pacovsku. Řidič nákladní soupravy (cisterny) jel po silnici II. třídy od obce Práchňany směrem na Čáslavsko. Po projetí levotočivé zatáčky nezvládl řízení vozidla, zajel na pravou krajnici, která se pod soupravou utrhla a ta se převrátila do pravého silničního příkopu. Při nehodě došlo k úniku 20.000 litrů mléka z cisterny. Mléko se částečně rozlilo po louce a steklo do potoka a rybníka. Jednadvacetiletý řidič utrpěl zranění, se kterým byl převezen do nemocnice. Z důvodu zranění nebyla na místě provedena dechová zkouška. Způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na 1.041.000 korun. Šetření nehody provádí policisté ze skupiny dopravních nehod.
KalisteNEH.jpg KalisteNEH2.jpg
O necelou hodinu později se stala nehoda na druhém konci Pelhřimovska. Dva cyklisté jeli za  sebou v obci Kaliště po místní komunikaci z cyklostezky ve směru od obce Holušice do centra obce. První cyklista (65) v klesání chtěl zpomalit jízdu, přibrzdil a následně spadl na vozovku. Druhý cyklista (41) si neponechal dostatečnou vzdálenost za před ním jedoucím cyklistou, nestačil včas zareagovat a narazil do cyklisty, který před ním spadl z kola. Druhý cyklista rovněž spadl z kola. Oba cyklisté byli převezeni na vyšetření do havlíčkobrodské nemocnice. Dechová zkouška u obou cyklistů byla negativní. Způsobená škoda byla vyčíslena na dva tisíce korun.
 

Želiv – Neznámý pachatel vnikl ze středy na čtvrtek do objektu Základní školy v obci Želiv. Ze suterénu prošel do 1. patra, kde navštívil a prohledal ředitelnu, sborovnu a informační centrum. Z kanceláře účetní odcizil příruční pokladnu s finanční hotovostí a z druhé příruční pokladny odcizil také finanční hotovost. Celková škoda byla vyčíslena na více než 23.000 korun.
Policisté v Humpolci a kriminalistický technik ohledali místo činu, zajistili stopy a zahájili úkony v trestním řízení ze spáchání přečinu krádeže.  

Budíkov – Na Obvodním oddělení v Humpolci přijali ve středu 13. července ráno oznámení o vloupání do budovy Obecního úřadu v Budíkově. Neznámý pachatel zřejmě v nočních hodinách vnikl do prostor kuchyňského bloku, nic zde neodcizil, pouze prostor prohledal. Pokračoval vniknutím do archivu, kde poškodil dveře, ale také zde nic neodcizil a odešel. Oknem se přesunul do sklepa, kde vypáčil dveře do skládku a po prohledání sklep a celý objekt opustil. Svým jednáním způsobil škodu na majetku ve výši nejméně 4.100 korun.

Čtěte dále:   Falešný telefonát za tři sta šedesát tisíc. Muž z Pelhřimovska přišel o peníze

Humpolec – Neznámý pachatel vnikl z pondělí na úterý do areálu manipulačního skladu jedné společnosti v Humpolci. V administrativní budově prohledal několik kanceláří a páčením zde poškodil dveře a vybavení místností, ze kterých však nic neodcizil. Při prohledávání odcizil i klíče, pomocí nichž se dostal do příručního skladu. Ale ani zde nic neodcizil. V šatně odcizil klíče od dílny, garáží, nákladního vozidla a vstupních bran do objektu. Pomocí odcizených klíčů otevřel dílnu a garáž a z nádrže nakladače Volvo odčerpal a následně odcizil nejméně 20 litrů nafty. Z prostoru dílny poté odcizil nákladní vozidlo Toyota Hilux včetně nářadí, které bylo naložené na korbě vozidla. S odcizeným vozidlem a naftou poté pachatel opustil areál. Při odjezdu poškodil zámek hlavní brány a 5,5 metru oplocení areálu. Celková škoda byla odhadnuta na téměř 162.000 korun.
Humpolečtí policisté zahájili úkony v trestním řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže a poškození cizí věci.  

Humpolec – 12.7 – V Humpolci v Nerudově ulici byl poškozen sloup veřejného osvětlení. Zatím nezjištěný řidič jel s motorovým vozidlem ulicí Nerudovou směrem z centra na obec Kaliště. Pravděpodobně nezvládl řízení vozidla a vyjel vpravo mimo komunikaci, kde narazil do sloupu veřejného osvětlení. Způsobená škoda byla vyčíslena na 11.000 korun. Policisté po pachateli pátrají.

Humpolec – V neděli v ranních hodinách byl policisty v Humpolci kontrolován řidič vozidla Fiat Scudo. Policisté u řidiče provedli dechovou zkoušku, při které bylo naměřeno 2,29 promile, při dalších dvou zkouškách pak 2,62 a 2,39 promile alkoholu v dechu. U řidiče bylo provedeno lékařské vyšetření v nemocnici a policisté třicetiletému řidiči zadrželi řidičský průkaz. Muž je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Zdroj: www.policie.cz

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

18. Rocková Lipnice

Pá Čvc 15 , 2011
– pro letošní rok BUDE 1.SCÉNA a festival bude JEDEN DEN + páteční večírek pro nedočkavé Čtěte dále:   Opilec v kamionu dostal podmínku. Na D1 u Humpolce boural se třemi promile

You May Like

Témata