První ochutnávka z Hotelu**** Fabrika

38

Dnes 1.3. 2012 byl oficiálně otevřen hotel a konferenční centrum „Fabrika“. Redakce Humpoláka neodolala a vydala se do restaurace hotelu na první degustaci nabízených pokrmů.

Fabrika (3)_1.JPG

Fabrika__4_.JPG

Okolí kolem hotelu působí hezkým a upraveným dojmem, ale jak se dalo předpokládat, vzhledem k úbytku parkovacích míst je problém zaparkovat hned u hotelu, avšak my jsme jedno volné místečko přeci jen našli.

Fabrika__7_.JPG

Kolem 15. hodiny bylo v restauraci kolem 12 lidí a na place pobíhala, ve tříčlenném týmu, vcelku hbitá obsluha.

Fabrika__6_.JPG

Jako "vinař" jsem musel okusit rozlévané červené víno a zklamání se nekonalo, chuťově  bylo dobré. Nápoje jsme měli na stole do 2 min. od objednání, možná bych jen vytknul skutečnost, že nám nebyl nabídnut nápojový lístek.

Fabrika__5_.JPG

Denní nabídka slouží zároveň jako prostírání, hezké, praktické. Vcelku příjemně nás zaujaly ceny nabízených jídel, načež jsme se začali obávat, zda to nebude na úkor porcí, ale byli jsme mile překvapeni, porce byly standardní. Na jídlo jsme čekali kolem 30 min., s tím že se obsluha přišla omluvit předem za menší zdržení. Myslím, že je to v toleranci a vzhledem k milé omluvě obsluhy bychom vydrželi snad i déle. 🙂 Na humpolecku nějaké omluvy od obsluhy nebývají zase tak běžné..

Fabrika__8_.JPG

Bramborová polévka, cena: 28 Kč. Hustá bramborová polévka se zeleninou, houbami, velice dobrá, i když na můj vkus dost sladká, což způsobil větší podíl mrkve, ale jinak opravdu chutná a dal bych si ji příště klidně znovu.

Fabrika__1_.JPG

Pečená pražma královská se zeleninou, ratte brambůrky, cena: 125 Kč

Chuťově průměrné, rybka by snesla více okořenit i opéci, ale jinak není co vytknout, hezká úprava, grilovaná zeleninka k tomu se parádně hodila.

Fabrika__2_.JPG

Hovězí tournedos s houbovým ragů, bramborové placky; cena: 135 Kč

Opět hezká úprava, dostatečná porce. Shodli jsme se na tom, že bychom opečenou bramborovou kaši nejspíše nenazývali bramborovými plackami, ale asi si každý pod tímto spojením představí něco jiného. Houbové ragů bylo bohužel studené a maso bylo cítit po rybě, takže se pravděpodobně dělalo na stejné pánvi jako předchozí ryba. Škoda, jinak by to bylo skvělé, jelikož na druhou stranu maso bylo dobré, žádná tuhá podešev, se kterou se v českých restauracích docela často setkáváme. Jednalo se pravděpodobně o roštěnec, který by byl skutečně skvělý až na výše uvedené nedostatky.

Závěrem bych řekl, že restaurace by mohla ještě zapracovat na některých detailech v oblasti kuchyně, ale vzhledem k tomu, že jsme neochutnali vše, necháme celkové  hodnocení otevřené.

 VÁŽENÍ ČTENÁŘI, PIŠTE I VY SVÉ CHUŤUVÉ ZÁŽITKY A DALŠÍ NÁZORY Z NOVĚ OTEVŘENÉHO HOTELU FABRIKA**** V HUMPOLCI.

Petr

38 thoughts on “První ochutnávka z Hotelu**** Fabrika

  1. Byl jsem dnes již podruhé ve fabrice na obědě. Jídlo opět vynikající a myslím že kuchyň nemá chybu, ale je třeba zapracovat hlavně na organizačních věcech – vše celkem dlouho trvá, ale to se dá dva,tři dny po začátku tolerovat. Jen to nesmí trvat dlouho.

  2. Tak jsme dnes také navštívily restauraci ve Fabrice a daly si oběd. Musíme říct, že polévka byla pěkně horká a chutná. Taktéž hlavní jídla – hovězí s vídeňským knedlíkem i špagety byla opravdu velmi dobrá a i hovězí bylo pěkně měkounké. Obsluha byla rychlá a bez chyb a po 30 minutách jsme odcházely z tohoto podniku s opravdu příjemnými pocity. Mile nás překvapil i zajímavý systém denního menu. Pokud si dáte polévku a hlavní jidlo, platíte jednotnou cenu za celé menu, bez ohledu na součet cen jednotlivých jídel. Zajímavý nápad. Návštěvu můžeme opravdu doporučit. D + H + I

  3. Musím souhlasit s předchozím komentářem, také jsme navštívili hotel Fabrika a byli jsme moc spokojeni…moderní a čisté prostředí, příjemný a hbitý personál a hlavně opravdu výborné jídlo, velký výběr poledního menu z neokoukaných ale i tradičných skvěle dochucených jídel…jen tak dál, to tu chybělo, mohu jen doporučit!

          1. Pokud jsi chabrus na nohy tak asi v pohodě, ale pokud jsi chabrus na plíce tak tam to teda bezbariérový rozhodně není. Nechápu, proč tady ještě není hulení v hospodách mimo zákon, a nechápu hospodskýho který to během obědů podporuje.
            Měli by se všichni učit u pana hoteliéra Kotyzy.

          2. Bohužel u Kotyzy se kouří, kdežto ve Fabrice si zakouříte jen před vchodem. Takže učit se asi musí spíš od Fabriky….

          3. A třeba u Jiřího – v restauraci se kouří a pro ty kterým to vadí je určen salónek – zimní zahrada. To je ideál 🙂

          4. Smraďochům s hulením všeho druhu by měli hospodský udělat rezervaci. Nejlíp někde za městem.

        1. Ano Na Plovárně,jen zbývá otevřít i bezbar.WC,to žádání o klíče je víc jak trapné.Jo,važte si zdraví.

          1. Vím, že se to zdá poněkud trapné, ale bohužel Plovárna je střediskem různých sportovišť a během celého roku se z této místnosti stávalo veřejné WC a bohužel někteří spoluobčané se neumějí chovat a dodržovat určitá zásadní pravidla při používání toalety, tak jsme zvolili tuto metodu.
            Díky Martin

          2. Jasně někteří lidé jsou opravdu prasata a na toaletách se bohužel tak i chovají obzvláště pak těch restauračních případně veřejných. Pakliže je zamykání toalet nezbytné, aby se udržel určitý komfort a čistota na WC – pak to kvituji a neuráží mně to. Ostatně vždy se říkalo, že dobrou hospodu poznáte podle záchodů a guláše 🙂

          3. To je pravda,ale pakliže bezbar.WC nepotřebuješ,tak jsi v poho.Ovšem než požádáš o klíč,než tam vozíčkář dojede a odemkne,může být někdy i pozdě.Sice to už vozíčkáři mají různě vychytané,ale to uvádím jen na vysvětlení.Zdravý mnohdy vidí jen to parkování a modrou cedulku,ale ono je to i o něčem jiném

  4. Souhlas,v restauracích kde se jí by se nemělo kouřit,bohužel jsme sto let za opicemi.Jinak k Fabrice,jestli tam šéfuje ten pán co je tak nadutý a ve všem mistr světa tak potěš hosty pánbůh,jen při představě že tam je mě zhořkne každé sousto v ústech.

    1. Bohužel, pan K. tam šéfuje a myslím, že to je nejslabší článek celého projektu. Nepochopil, že tady není v Praze. Měl by se tam vrátit …

      1. Kvůli výše uvedenému pánovi, se nepřihlásilo do výběrového řízení několik opravdu schpných lidí a někteří naopak odřekli nabídku nebo odešli. Vždyť on jen stále mlží, slibuje a slibuje, ale nic nedodrží. Pod ním nikdo slušný a poctivý dělat nebude.
        Ale jinak už je teď restaurace super a skvěle se tam vaří, to mohu opravdu doporučit a i obsluha už je teď dobrá.

        1. proč nenazývat věci, v tomto případě lidi, pravými jmény ? předpokládám, že se bavíte o p. Kalném, kdo můžete napsat konkrétní věc, kterou Vás tento člověk kdy ( myslím tím konkrétně Vás a né věci z doslechu ) nasral nebo tedy lépe řečeno nepotěšil ?????
          Sakra lidi, tohle je tak české, tak humpolácké . . . . .

          1. To by mě opravdu zajímalo, koho konkrétně a jakou konkrétní věcí jsem koho „nasral“. Vidím, že opravdový hrdina v „českém stylu“, bez podpisu a konkrétních věcí se najde všude…Díky T. Kalný.

    1. Plovárna je OK. Pokud člověk nesjíždí jen nejlacinější jídla, tak se vždy velmi slušně a pestře nají celý týden. Když vaří sám „Márty“ Slavík, tak to nemá nikdy chybu. Možná proto, že je sparťan 🙂
      A „Zelího“ cappuccino nemá v Humpolci srovnání. Komu vadí hulení, má možnost sedět v salonku. Pokud člověk nevyhledává prostředí jen pro „kravaťáky“, tak je Plovárna dobrá volba s dobrým poměrem kvalita / cena.

      Pierre

        1. Kuchařem je to vždycky. Já hodnotím na základě dlouhodobé denní docházky. A je pravda, že často volím mimo „hotovky“. Pokud je jídlo kolem stovky a vaří ho Márty, tak by musel být spokojen i Pohlreich.

          Pierre

          1. tak já byla nárazově:), jednou to bylo dobré a podruhé fakt dost divné

            Markétka

          2. Dnes první návštěva, proto se zmíním pouze o věcech které mne zaujaly. Takže popořádku:
            1/interiér – zajímavý, prosvětlené vzdušné prostředí, čistý vzduch, teplota akorát, překvapivě dobrá akustika, originální tvary svítidel, obdivuhodný detail zaoblených rohových izolačních skel, nábytek příjemný a pohodlný (i při přes 90 minut trvající návštěvě)
            2/obsluha – příjemná, přiměřeně pozorná
            3/nápoje – nealko točený Bernard slušný standart, cappuccino Illy velmi dobré
            4/uvítací pomazánka s pečivem, polévka cibulačka i hlavní jídlo pečené kachní stehno s červeným zelím a chlupatým knedlíkem – slušný standart
            5/za zvláštní zmínku stojí způsob servírování jídel a nádobí, na Humpolec nadstandart

            Celkové závěry se dají seriozně zaujmout až po častějším opakování, jedno ale za sebe mohu říci určitě hned. Cappuccino Illy budu opakovat častěji 😉

          3. standarta je ta vec, co plapola treba v Praze nad panem prezidentem

            standard je norma

            to co maji nastavene v TeFabrice je …. slusny standard

            8D

          4. Ale jo, alespoň vidíš že jsem neměl jedničku z češtiny oprávněně. No a? 8D

          5. Díky, za pozitivní hodnocení. Snažíme se vařit, podle starých bebičkovských receptů, bez jakékoliv chemie a zdá se, že se to vyplácí. U nás nedostanete polévku z pytlíku a umělou vepřovou šťávu ( Zdenda Polrajchů, by měl radost)…
            Míra Kalich

          6. Jen nechte na hlavě. 🙂 Nebo k vám Zdendu 18.dubna, až s ním budu mluvit, pošlu. Moc bych se divila, kdyby zrovna on projevoval radost. 😉

  5. Byli jsme na večeři v sobotu večer. Jídlo výborné, z tohoto titulu vřele doporučujeme. Prostředí pěkné (10-ti denní provoz, jak by také ne, že ?), výběr jídel přiměřený, šlo si vybrat.

    Zarazila nás ale 1 věc – taková malá vada na kráse. Ve městě pivovaru BERNARD by snad bylo vhodné až žádoucí nalévat pivo BERNARD do firemních sklenic, a ne do sklenic nachystaných, spíše vínových (zřejmě na aperitiv). A jako docela bomba nám připadlo, když objednanou Kofolu jsme dostali právě ve sklenici BERNARD !!!

    Na samý závěr trochu vadilo delší čekání na zaplacení, vyřešili jsme to zaplacením u baru, přímo na pokladně.

    Karel

    1. Po delší době jsme se opět odhodlali, že ochutnáme nějaké ty dobroty v místní restauraci, nakonec jsme vybrali Hotel Fabrika. Nevím, zda to byla náhoda, ale bohužel ani u jednoho pokrmu jsme nebyli spokojeni, možná jen subjektivní dojem pár lidí..Nejdříve jsme si dali SILNÝ hovězí vývar, bohužel zcela bez chuti a SILNÝ možná ano, ale z kostky. Játrové knedlíčky či masové nebo co to bylo, v polévce téměř nepoživatelné, asi mražené. Dýňová polévka na tom byla o něco lépe, alespoň co se do celkové chuti týče, ovšem opět nějaká chem. přísada. Dále biftek, který měl být propečený byl syrový, oproti tomu panenka, která by měla být určitě do růžova byla zase skrz naskrz propečená, o čerstvé rybě se také mluvit nedalo. A příloha – opečené brambory ve slupce? Kdyby se jednalo o brambory nové, asi by to bylo v pořádku, ale koho to napadlo staré brambory takto podávat? Bohužel k zákusku už jsme se ani neodvážili. Proboha proč…prostě velké zklamání, vzhledem k těm cenám by človek očekával, že si aspoň trošku pochutná…Ostatní jako servis, čistota atd, bez problémů, ale kuchyně děsná, díky, ale tady více už ne…

      1. Pokud mohu vydat varování, tak si rozhodně ve Fabrice nedávejte rizoto s čerstvými grilovanými hřiby. Rýže tedy byla připravena správně po italském způsobu, tj, v krémové konzistenci, dokonce i z rizota bylo cítit bílé víno, zádrhel se však objevil v těch „čerstvých“ hříbcích. Jednalo se o původně zmražené celé plodnice, ze kterých po rozkrojení vytékala nevábná nahnědlá tekutina a houba získala strukturu jakési gumy. Chuť plesnivé a trouchnivějící bačkory. Sice jsem nikdy plesnivou a trouchnivějící bačkoru nejedla, ale představuji si, že nějak tak musí chutnat.

        Pro mě bylo jídlo ve Fabrice velkým zklamáním a rozhodně nemám v úmyslu tento podnik ještě v budoucnu navštívit. Dnes večer jdu zkusit Černého koně, zda tam vaří stejně hnusně jako před lety, tak jsem docela napnutá. 🙂

        1. Jsem ve Fabrice denne na obede a denne spokojeny.

          Miso, je obdobi jarni rovnodennosti, venku je navic skoro -12°C, kde by se vzaly cerstve hriby?? Nesmis verit vsemu co se pise 😉

          1. Tak čerstvé houby se nechají koupit i nyní, například v Makru. Ale o to by ani tolik nešlo, problém byl v jejich nepoživatelnosti. Když chodíš do Fabriky denně, tak si je zkus jednou dát, a pak mi dej vědět, jak jsi byl spokojený. 😉

  6. V teto restauraci je jidlo bohuzel hruby podprumer..Navic jsem tam dostal steak z rostence za cenu svice s omluvou ze neni.
    Take uz tam nezavitam.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Next Post

Žádost o podporu ZŠ v Želivě

Pá Bře 2 , 2012
Dnes 1.3. 2012 byl oficiálně otevřen hotel a konferenční centrum „Fabrika“. Redakce Humpoláka neodolala a vydala se do restaurace hotelu na první degustaci nabízených pokrmů. Okolí kolem hotelu působí hezkým a upraveným dojmem, ale jak se dalo předpokládat, vzhledem k úbytku parkovacích míst je problém zaparkovat hned u hotelu, avšak […]

Témata