Už příští víkend se veřejnosti otevře „zimáček“

Už od příštího víkendu 2. a 3. března bude zájemcům nejen z Jihlavy k dispozici nové Sportoviště pro lední sporty v Tyršově ulici.

Hala bude sloužit především pro bruslení veřejnosti, škol a tréninky hokeje a krasobruslení. Na první víkend jsou připraveny ukázky tréninků, soutěže a hry na ledě především pro děti, ale hlavně bruslení pro veškerou veřejnost. Podrobný program je na stránkách provozovatele HC Dukla zde.

Bzimacek.jpg

Krajské město Vysočiny mělo dosud k dispozici jedinou ledovou plochu Horáckého zimního stadionu vybudovaného v šedesátých letech. „Motivem výstavby haly pro veřejnost je velká vytíženost hlavního zimního stadionu, který nemůže zdaleka pokrýt veškerý zájem o led,“ uvedl důvody pro vybudování druhé plochy primátor Jihlavy Jaroslav Vymazal. Rozměr ledové plochy je 58 x 26 m, nechybí hráčské lavice, trestné lavice, boxy pro rozhodčí a místnost pro parkování rolby. V hale je divácká galerie pro 96 stojících diváků. Úpravu ledu bude zajišťovat nová rolba.

Úpravou prošel i sousední objekt, kde se po rekonstrukci nachází technické zázemí pro provoz budovy a veřejného sportoviště, infocentrum, šatny veřejného sportoviště a tělocvična – fitness centrum se sociálním zázemím, které slouží pro tzv. suchou přípravu hokejistů.

Nové podzemní parkoviště pro sedm desítek vozidel

Veřejné sportoviště pro lední sporty je vybudováno v bezprostředním sousedství Horáckého zimního stadionu na ploše někdejší nevyužívané venkovní ledové plochy, která dočasně sloužila také jako parkoviště. „Parkování je nyní skryto pod ledovou plochou, kde vzniklo 67 míst pro auta a dvě pro motocykly,“ uvedl primátor Jaroslav Vymazal. 

Součástí investice je úprava příjezdové komunikace. Ulice Tyršova stejně jako před začátkem stavby zůstává jednosměrná z Tolstého ulice směrem do ulice Jana Masaryka (ke kinu Dukla), z výjezdu z nových podzemních garáží je však možné se do Tolstého ulice vrátit. 

Čtěte dále:   Humpolecká třicítka 2023 - rybářské závody

Střecha haly bude porostlá zelení. Přístupový prostor do haly mezi stávající tělocvičnou a nově vybudovanou halou je zastřešen.

 

Veřejné sportoviště pro lední sporty v ulici Tyršova, Jihlava

celkové způsobilé výdaje projektu: 190 643 338,- Kč

celková výše dotace Regionální rady: 176 345 087,64 Kč

zahájení stavby: 11. listopadu 2011

ukončení stavby: červenec 2014 (zahrnuje roční zkušební provoz)

dodavatel: Sdružení firem ZS Jihlava – Podzimek a synové s. r. o. a Metrostav, a. s.

zdroj: www.i-vysocina.cz

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Z deníku policie

Pá Úno 22 , 2013
Policisté vykázali muže z bytu. Muž pod vlivem alkoholu nadával barmace. Čtěte dále:   POZVÁNKA NA FOTBAL 20.05.

You May Like

Témata