Vysočina rozděluje na prevenci kriminality 1,5 miliónu korun

Na projekty prevence kriminality dnes krajští zastupitelé rozdělili 1,5 miliónu korun

Dotační titul, který Vysočina s pravidelností vyhlašuje od roku 2009, letos umožní jedenácti obcím řešit hlavní bezpečností problémy – nápad trestné činnosti, počty přestupků nebo problémy v sociálně vyloučených lokalitách a v rámci nich posilovat prevenci a pracovat intenzivněji s rizikovými skupinami. Obce z celého kraje mohou aktuálně žádat o další peníze na prevenci, tentokrát na základě Zásad pro poskytování dotací na ochranu obecního nemovitého majetku,“ připomíná Jiří Běhounek, hejtman Kraje Vysočina.

 

 
 

V letošním roce Kraj Vysočina podpoří preventivní projekt Stop alkoholu a násilí, který předložilo město Třebíč, projekt seniorské akademie v Chotěboři nebo projekt Stretworker v areálech města Polná. Nově bude moci být rozšířen místní kamerový dohlížecí systém ve Žďáře nad Sázavou, Velké Bíteši, Pelhřimově, Telči, Velkém Meziříčí a Jaroměřicích nad Rokytnou.

 

Pokud jde o aktuální dotace na ochranu obecního nemovitého majetku, mohou všechny obce napříč regionem předkládat žádosti až do 10. května 2013. Maximální souhrnná výše dotace poskytnutá jedné obce je omezena částkou 50 tisíc korun. „Dotace může být poskytnuta pouze na zajištění technické ochrany nemovitého majetku obce – úřadu, školy, požární zbrojnice, knihovny, kulturního zařízení. Budovy nesmí být užívány k bydlení a dlouhodobým komerčním účelům,“ upozorňuje Josef Pokorný z krajského odboru sekretariátu hejtmana s tím, že v krajském rozpočtu je na tyto projekty vyčleněn další jeden milion korun.

 

„Program prevence kriminality je stejně jako dotace na ochranu obecního nemovitého majetku financován pouze z rozpočtu Kraje Vysočina. Za dobu jejich existence do nich kraj vložil téměř 17 miliónů korun a celkem podpořil přes 550 projektů,“ shrnuje Jiří Běhounek

www.kr-vysocina.cz

Čtěte dále:   Tipy na víkend na Pelhřimovsku. Vystoupí cvičená koza, trhy budou v Pelhřimově

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Petr Krčál: Ve financování sociálních služeb musí být koncepce a ne chaos

St Dub 3 , 2013
Financování a rozvoj sociálních služeb se v letošním roce opět stane pro jednotlivé poskytovatele služeb a kraje zřejmě noční můrou, protože s výrazně zkrácenými finančními zdroji z ministerstva práce a sociálních věcí se nedají provozovat. Čtěte dále:   Houby porostou jako po dešti. Podívejte, kde je na Pelhřimovsku největší šance

You May Like

Témata