23. mezinárodní festival rekordů a kuriozit 2013

7. – 8. června, Pelhřimov

Na poslední chvíli se klukům a jejich mistrům ze Střední průmyslové školy a Středního odborného učiliště v Pelhřimově podařilo dokončit obří židli, která bude premiérově představena v sobotu 8. června na pelhřimovském náměstí v Kutilské aréně zmiňované školy. Posléze bude óbržidle jako symbol města rekordů a šikovnosti jeho lidí umístěna na kruhovém objezdu na  Pražské ul.

 

Nicméně festival rekordů a kuriozit v Pelhřimově startuje již v pátek v půl druhé.

Připraveno je představení snad půl stovky rekordních pokusů a zápisů do České knihy rekordů, ale i hudební bonbónky: 7.6. koncert Marty Kubišové, v sobotu (8.6.) kolem druhé Naďa Urbánková a pak Galavečer Rekordman roku se skupinou Mňága a Žďorp (a parádním ohňostrojem) – vstup je zdarma.

V hlavní festivalový den uvidíte na vlastní oči například originální vzduchové dělo, které znáte z TV pořadu Zázraky přírody. Monstrum střílí vzduch a ten poráží kartónovou stěnu, ozdobou bude Czech Spitfire Club a největší model legendárního válečného letounu (1:1 – 12×10 m), který bude zapsán do rekordmanských tabulek. 

Anebo: Viděli jste už někdy chlapa, který otevírá lahváče nastartovanou motorovou pilou? Takovým borcem je dřevorubec František Vitásek, který se představí v pátek od 19.30 v programu Galavečera kuriozit. 

Nicméně festival Pelhřimov – město rekordů je unikátní tím, že bok po boku se zde představují všeobecně známé osobnosti s víceméně neznámými, obyčejnými lidmi – ALE držiteli neobyčejných rekordů. A právě především těmto (z všeobecného pohledu bezejmenným mistrům svých oborů) lidem, kteří něco umí a nezabývají se pouze tím, jak vydělat peníze, chce Agentura Dobrý den vzdát čest.

Těch oborů je ale tolik! V podstatě tolik, kolik je lidských činností. I proto se z původně komorní akce (před více než dvaceti lety), později festivalu, který pohltil celé centrum města, stává rozšiřující se MULTIŽÁNROVÝ FESTIVAL.

Čtěte dále:   Vstupenky na Honzlův Humpolec 2024 v prodeji!

I tentokrát se mohou jeho návštěvníci těšit na několik nových scén: cestovatelskou i s exceletním fotografem Jiřím Kolbabou, Arénu leteckých modelářů (Spitfire), Arénu smíchologie, Šachovou s unikátní simultánkou poslepu (Ivan Hausner bude se zavázanýma očima hrát 10-12 partií současně), v Handbike aréně Černých koní se budete moci projet na trenažéru ručního kola, Aréna Muzea rekordů a kuriozit přinese kromě dvou desítek rekordmanů také trochu tajemna v podání Petra Švece, který ohne nerezové lžíce a vidličky pomocí psychokineze (silou vůle) a možná to naučí i vás nebo Vaše děti. V Adrenalinové aréně budou předvádět své kousky mistři kol a jednokolek v čele s Adamem Geržou a také mistři světa v JO-JOvání, v bazénu proběhne Vodní aréna, Kutilskou arénu má pod palcem SPŠ a SOU Pelhřimov (rekordní účesy a také rychlostní sestavení židle), navštívit můžete výstavy chovatelů a zahrádkářů a nová tradice se stává z hudebních scén:

  • ROCK aréna před KD Máj
  • Scéna Dechových hudeb (Městské sady)
  • Folk & country scéna na zahradě Domu dobrých dnů

PS: V pátek 7.6. cca ve 14.15 rekord v žehlení na obřím 4metrovém prkně s největším počtem historických žehliček

zdroj: www.i-vysocina.cz

Festival_rek.jpg      

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Demolice mostu uzavře na 12 hodin dálnici D1 mezi Jihlavou a Humpolcem

Pá Čvn 7 , 2013
První velké dopravní omezení kvůli modernizaci dálnice D1 je tu. Na celou noc ze soboty na neděli se dopravní tepna v obou směrech uzavře v úseku mezi exity Humpolec a Jihlava. Během dvanáctihodinové uzavírky stavebníci sundají most na 107. kilometru. Objížďka pro oba směry povede přes Havlíčkův Brod. Čtěte dále: […]

You May Like

Témata