JUBILEJNÍ ROČNÍK KOLEM MELECHOVA VYHRÁL LUBOŠ NĚMEC

Máme za sebou 10. ročník cyklistického závodu Kolem Melechova 2013. Ano, starší sestra Tour de France oslavila 100 let a mladší bratr Kolem Melechova oslavuje 10. úspěšných ročníků. Letošnímu ročníku přály všechny cyklistické sudičky to nejlepší.

Počasí vyšlo na jedničku, sponzoři závod štědře dotovali, závodníci podali skvělé výkony stejně tak jako realizační tým. Vysočina se v neděli probudila do krásného prázdninového rána s předzvěstí dokonalého letního dne, který svědčí cyklistice. Náves malé obce Meziklasí a vyhrazené prostory pro parkování vozidel se začaly plnit krátce po deváté hodině. Cyklistické speciály opouštějí střešní nosiče a kabiny aut. Depo závodu je najednou plné a každou minutou roste nervozita u presentačního stolku. Výsledek, do startu závodu se presentoval rekordní počet 85 závodníků. Přesně v 11 hodin je odstartováno, zaváděcí vozidlo vede peloton z návsi zaplněné reklamními bannery na světelský kopec, kde je ostrý start. Následuje rychlý technický úsek průjezdu Františkodolem, Světlá n/S a Dolní město. Do prvního stoupání na Rejčkov se průměrnou rychlostí 37 km/hod žene v čele závodu skupina více než 30 cyklistů. Stoupání na Rejčkov skupina až na několik odpadlíků zvládá v čase 8 minut a následuje sjezd pod stoupání na vrchařskou prémii Podivický vrch. Ten definitivně vedoucí skupinu výkonnostně dělí a v čele získává nepatrný náskok 5 závodníků. Pořadí na vrchařské prémii: Luboš Němec, Václav Holub, Pavel Vlček. Na vrcholu Podivického kopce odstupuje ze závodu pro zdravotní potíže loňský vítěz Zdeněk Machač. Následuje rychlý úsek po větru až do Humpolce – v čele je stále malá skupina v úniku. Humpolec otáčí trasu, vítr se mění na boční a sluníčko přidává další grády. Tempo vedoucí skupiny je zdrcující. Už je jasné, že si skupina uprchlíků svůj náskok udrží a vítězem závodu se stane některý ze závodníků v úniku. Po sjezdu a stoupání podél nádrže Želivka přichází poslední tobogán ostrých kopců a sjezdů lemující údolí Sázavy do cíle v Meziklasí. A je tu cílový spurt, který vyhrává Luboš Němec 1:49:56 před Tomášem Rychetským 1:49:57 a Radkem Koblicem 1:49:58. Pomyslnou bramborovou medaili získává Vašek Holub 1:49:59 – všichni kategorie M1 (muži do 40 let).

Čtěte dále:   Vychýlená muška. Fotbalisté Humpolce i Pelhřimova v derby vsadili na jistotu

 

Výsledky dalších kategorií:

Muži nad 50 let (veteráni):

Rychecký Vladislav 1:57:15, Jonák Lubomír 1:57:26, Pavel Prchal 1:57:27

Muži 40-50 let:

Feit Robert  1:53:44, Halík Jaroslav 1:53:46, Běhounek Michal 1:54:46

  

Ženy (kratší okruh společně s juniory):

Kolářová   Anna 1:58:43, Machačová Jarmila 2:03:53, Pytlíková Sandra 2:13:57

Kategorie juniorů nebyla vyhlášena, protože závodili méně než 3 účastníci.

Absolutním vítězem závodu a nositelem putovního poháru se stal Luboš Němec. Výsledky se započítávají do série o Pohár Melechova (www.melechov.cz).

 

Co říci na závěr. Těch deset let se závodem Kolem Melechova uteklo nějak moc rychle. Akce postupně mohutněla a poslední 10. ročník jakoby chtěl podtrhnout význam akce rekordním počtem účastníků a velmi dobrou sportovní úrovní. Nezbývá než poděkovat závodníkům za perfektně odvedený sportovní výkon, sponzorům za materiální podporu, organizačnímu týmu za uspořádání akce a Vysočině za dokonalou kulisu.

 

Nashledanou na některé další akci o Pohár Melechova nebo někde „na kole“.

 

Sponzoři závodu:

Pivovar Rebel Havlíčkův Brod

Sklárny Crystalite Světlá n/S

Bohemia Machine Světlá n/S

THB tiskárny Havlíčkův Brod

Veloservis Havlíčkův Brod

Restaurace Kozlovna Havlíčkův Brod

Catus Havlíčkův Brod

Autor kola Havlíčkův Brod

Sport centrum K2 Havlíčkův Brod

Amylon Havlíčkův Brod

Pleas Havlíčkův Brod

Akademie Světlá n/S

Kukuřičný mlýn Mrzkovice

Vodovody a kanalizace Havlíčkův Brod

Město Havlíčkův Brod

Obec Dolní Město

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Hradní turné Ora pro nobis

Út Čvc 23 , 2013
Jazzový koncert v Lipnici nad Sázavou, již v pátek 26.7.2013 Čtěte dále:   Hygiena zákazala koupání v Kachličce, lom u Horní Cerekve je v pořádku

You May Like

Témata