Ľudmila Štefániková Quartet – plně dámský soubor z USA

Horácké divadlo Jihlava je jednou ze zastávek tohoto amerického ryze dámského jazzového uskupení na česko-slovenské tour 2013.

obsazení:

Ludmila Štefániková – malletKAT (elektronický vibrafon), zpěv /SK/

Jen Morrison – kytara /USA/

Emily Smejkal – baskytara /A/

Jazz Robertson – bicí /USA/

Horácké divadlo Jihlava / Divadelní klub / Komenského 1357-24 / Jihlava

pondělí 4. 11. 2013 od 19:30 hodin

vstupenky v předprodeji divadla nebo on-line na www.hdj.cz

promo k ĽŠQ

Podzim je nejvhodnější čas přijít na trh s novým albem! Učiní tak i skladatelka, aranžérka, zpěvačka a hráčka na malletKAT Ľudmila Štefániková, jejíž momentálním domovem je sice americký Boston, ale její autorské album s názvem ElectriCITY by mělo vyjít na Slovensku. Koncem července Ľudmila odletěla do Paříže, kde bude album mixovat a masterovat.

Na albu budou jen skladby Ľudmily, ale nebudou chybět překvapení ve stylu zvuků, barev, slov a vokálů!  „Na albu hraji na malletKAT, kde používám různé zvuky (tak jako vždy – to je v podstatě pro mne v mé tvorbě velmi důležité, zvuková barevnost a plnost). Ale hodně i zpívám, svůj hlas používám víceméně instrumentálně, zpívám melodické línie, beze slov, anebo i jako barevný background. Už se velmi těším, až začnu znova zpívat naplno, protože i hlasivky třeba každý den trénovat, nejen hru na nástroj", řekla sama Ľudmila.
"Album je věnováno elektrickému proudu (v doslovném překladu ElectriCITY = město elektřiny), který je pro nás dnes už nepostrádatelnou součástí každodenního života. Mně následky velkého požáru a následného výpadku proudu v Bostonu v březnu 2012 způsobili převratné změny v živote a na vlasní kůži jsem zažila, jak může taková událost způsobit absolutní chaos a náhodné střetnutí a změny, které mohou mít fatální zvrat. Hudebně to pocítíme v tom, ze používáme elektrické nástroje – malletKAT, elektrickou kytaru, stylově -skladby jsou různého charakteru, swingovka je tam v podstatě jen jedna, ale i ideově.“

Čtěte dále:   Výstava Vánoce našich babiček

A kdo album s názvem ElectriCITY v USA vlastně nahrával? Amanda Andrews – kytara, Jazz Robertson – bicí, Ľudmila Štefániková – MalettKAT, zpěv, kompozice a aranžmá, Greg Hopkins – trubka a Christine Moad – baskytara. Na albu bude i Peter Lipa, ale ten nahrával v Bratislavě.

www.ludmilastefanik.com, www.facebook.com/ludmilastefanik

Bbstef.jpg

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Upozornění - provozovatelé neoficiálních rejstříků

St Říj 23 , 2013
Pozor na provozovatele neoficiálních rejstříků! Čtěte dále:   V Humpolci vystoupí Stingovi muzikanti. Lidé uslyší Dominica a Rufuse Millerovi

You May Like

Témata