K podnikání v Kraji Vysočina je nejlepší zvolit Humpolec

Dobrá infrastruktura, vyšší mzdy, nízký počet uchazečů o práci, dostatek studentů v odborném vzdělávání a vstřícní úředníci. To jsou důvody, proč se podnikatelsky nejpřívětivějším městem Kraje Vysočina stal Humpolec. Na druhé příčce se umístil Pelhřimov. Třetí příčku ve srovnávacím výzkumu Město pro byznys, který již šestým rokem hodnotí 205 obcí s rozšířenou působností a 22 městských částí hlavního města České republiky, obsadilo Velké Meziříčí.

První místo nebylo pro Humpolec velkým překvapením. Tuto cenu si odnáší již popáté. Zvítězil v obou hodnocených oblastech, tedy v přístupu veřejné správy i hodnocení podnikatelského prostředí. Druhý skončil Pelhřimov, který sice zaostává ve vstřícnosti a odborné kompetenci úředníků, ale stojí si dobře v podílu nezaměstnaných nebo poplatku za prodejní stánek. Třetí Velké Meziříčí se může pochlubit rychlostí vyřizování agendy, elektronickou komunikací s podnikateli či rozsahem úředních hodin.

S radnicí nejlépe spolupracuje pivovar Bernard
V letošním roce je součástí projektu Město pro byznys také Cena týdeníku Ekonom za přínosnou spolupráci s radnicí. Ta vyzdvihuje firmy, jež pro své město dělají víc, než je náplň jejich práce. Firmy nominují samotní starostové. V Kraji Vysočina tuto cenu získal Rodinný pivovar Bernard. „V rámci své dlouhodobé strategie podporuje Humpolec a především různé organizace a spolky, které jsou aktivní a činné, v rozsahu mnoha set tisíc korun ročně. Na charitu firma dává 150 tisíc korun, sport podporuje částkou 300 tisíc korun a kulturu zhruba jedním milionem,“ říká starosta Humpolce Jiří Kučera a dodává, že pivovar není jedinou firmou, která se podílí na chodu města. „Je jich celá řada. Bez nich bychom nestáli popáté na stupni vítězů,“ říká starosta.

Celkové pořadí měst v Kraji Vysočina

1. Humpolec
2. Pelhřimov
3. Velké Meziříčí
4. Havlíčkův Brod
5. Jihlava
6. Světlá nad Sázavou
7. Žďár nad Sázavou
8. Třebíč
9. Pacov
10. Nové Město na Moravě
11. Moravské Budějovice
12. Chotěboř
13. Náměšť nad Oslavou
14. Telč
15. Bystřice nad Pernštejnem

Čtěte dále:   Lékárna v Humpolci je zavřená, stěžují si pacienti

zdroj: http://www.mestoprobyznys.cz/

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Z deníku Policie

Čt Říj 31 , 2013
Autobus měl dvacet technických závad. Kriminalisté objasnili 14 vloupání do automobilů a krádež mědi v Humpolci. Čtěte dále:   Sbírka pro Leontýnku

You May Like

Témata