Více než stovka pilotů se v Humpolci utká o první letošní autokrosové body

Jen několik dní zbývá do úvodního podniku autokrosového MMČR. Již o nadcházejícím víkendu se po dlouhé zimní pauze rozezvučí motory závodních speciálů na humpolecké trati Pod Vilémovským lomem. Pořadatelé museli v posledních dnech vyřešit komplikaci se ztrátou třetího depa, nicméně nyní již mají vše připraveno a nic nebrání zdárnému průběhu závodu.

Aautok1.jpg

Humpolečtí pořadatelé obdrželi přihlášky od více než stovky jezdců v deseti divizích. Vedle většiny domácích es nechybí ani zahraniční účastníci z Rakouska, Ruska, Slovenska a Slovinska. Nejpočetnější kategorií je s třiadvaceti přihlášenými Kartcross, kde si odbude premiéru první žena v jejím startovním poli – Klaudie Mejzlíková. Druhou nejpočetnější je pak šestnáctičlenná Divize6. V ní loni vzbudil velký rozruch Zdeněk Antony se „zadokolkou“ Škoda Rapid. „Humpolec se mi moc líbí charakterem i podkladem trati, zázemím i špičkovou organizací. V roce 2003 jsem právě zde, ještě v JuniorBuggy, vybojoval své první pódium v autokrosové kariéře. Společně s Novou Pakou jde o mojí nejoblíbenější trať. Tento víkend jsem přivezl fungl novou převodovku a intenzivně dokončuji přípravy techniky. Doufám, že ta bude fungovat a dojedu až do cíle,“ netají se vřelým vztahem k Humpolci valtický pilot.

Patnáct aktérů by pak mělo dorazit v královské kategorii SuperBuggy, kde loni jako kometa zazářil předloňský juniorský evropský i republikový šampión Jakub Kubíček. „Letos mě čeká druhý rok ve čtyřlitrech. Velké ambice si tudíž nedělám. Do každého závodu jdu s cílem udělat co nejlepší výsledek a na konci sezóny se ukáže, jak to dopadne. Vzhledem k loňské bouračce máme nový rám a ten loňský slouží jako záložní. Nechali jsme si na sezónu rovněž připravit dva nové motory. Už se moc těším, až vše začne,“ popisuje svoji přípravu historicky nejmladší vítěz evropského závodu SuperBuggy, jenž loni ovládl blátivý Přerov.

Čtěte dále:   Vysočina v Regions´ Cupu deklasovala střední Čechy a je v semifinále

Na diváky vedle parádní sportovní podívané, spousty atraktivních soubojů a možnosti zavítat do depa, kde mimochodem bylo vybudováno zcela nové schodiště, čeká i spousta dalších lákadel. „K dispozici bude dostatek stánků s občerstvením a sponzorským pivem Bernard. Pozváno bylo i mnoho autokrosových legend a většina z nich již potvrdila svou účast. Dorazit by měli i zástupci jiných sportovních odvětví, například špičkový soutěžní pilot Pavel Valoušek, hokejoví útočníci jihlavské Dukly Tomáš Čachotský a Ondřej Malec či kapitán české hokejové reprezentace do 20 let na posledním světovém šampionátu, obránce Petr Šidlík. Na své si určitě přijdou i dětští návštěvníci. Pro ně bude už tradičně k dispozici adrenalinová zábava Aquazorbing,“ slibuje zábavu doslova pro každého předseda AMK Zálesí Josef Špaček. Přidává však i jednu komplikaci. „Zásahem ochránců vody jsme přišli o třetí depo. V jeho prostoru se totiž nachází studny s pitnou vodou a najednou to začalo některým jedincům hrozně vadit. „Museli jsme depo pro část jezdců a hosty posunout zhruba o sto metrů výše. Elektriku, vodu, toalety a ostrahu zde budou mít zajištěnu. Poněkud menší prostor však neumožňuje poskytnout zázemí pro tým s dvousedadlovou bugynou. Ta tudíž letos bohužel nebude.“ Závěrem ale zase něco z pozitivnějšího soudku. „Všichni jezdci, kteří se umístí na pódiu, dostanou vedle standardních pohárů, věnců a šampaňského také produkty firem Fuchs Oil a energetické nápoje Big Shock. Vítězové navrch ještě hodnotnou cenu od humpolecké společnosti Hifík CZ a dětští účastníci hračku od firmy Play Mobil.“

Vlastimil Resl

Aautok2_1.jpg

Aautok3.JPG

Aautok4.JPG

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Tomášův úspěch v MATEMATIKA+

Út Dub 15 , 2014
Žáci posledního ročníku středního vzdělávání měli možnost se přihlásit dobrovolně k pilotnímu pokusnému ověřování vědomostí a dovedností pro výběrovou zkoušku ze středoškolské matematiky. Čtěte dále:   HraniRun pozvánka

You May Like

Témata