Čtvrtý tématický večer v bývalém ČML (Závod 01)

Závod 01 Vás srdečně zve na čtvrtý tématický večer do prostoru v bývalém ČML, kde se uskuteční v sobotu 10. května od 19 hod vernisáž výstavy, přednáška a koncert.

Čtvrtý tématický večer vás zavede do matematického kabinetu. Výstava nazvaná Pravidla asymetrie představí tvorbu mladé umělkyně Kateřiny Kučerové, pro níž jsou východiska a její inspirační zdroje ukryta v různých vědeckých disciplínách. Kateřina Kučerová totiž často čerpá náměty z matematiky, geometrie či fyziky. V těchto disciplínách hledá jednoduchá pravidla, která se pak snaží obsahově narušovat. Využívá různých vyjadřovacích prostředků – kresbu, malbu, prostorovou instalaci nebo video. Kateřina preferuje čistou a jednoduchou formu. 

Autorka je studentkou AVU v Praze, kde studuje v ateliéru Intermediální tvorba II, současně studuje na UMPRUM v ateliéru Produktového designu. 

"Kritiku očima vědce" si připravil matematik Jan Jůzl, který bude v krátké přednášce hovořit o tématech, kterými se Kateřina ve své tvorbě zabývá.

Na vernisáži zahraje Zdeněk Lichnovský alias blacksheepboy.

Těšíme se na viděnou.

Za závod 01 M. a I. Čermákovy

 

 

Závod 01, Lnářská 499, Humpolec

Vstup přes vrátnici, do prvního patra, kancelář na konci chodby.

info na tel: 777 740 475

www.arte3ko.cz/lab

více o Kateřině Kučerové: http://cargocollective.com/katerinakucerova

Akucerovacml.JPG

Čtěte dále:   V Humpolci se rozloučili létem bramborovou dokopnou

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

15. ročník městských humpoleckých slavností - Majáles 2014

Út Dub 29 , 2014
MěKIS v Humpolci a Město v Humpolci vás zve na 15. ročník městských slavností MAJÁLES v Humpolci na Horním náměstí. Čtěte dále:   Nová historická památka nedaleko Humpolce

You May Like

Témata