Zloděje trezoru policisté dopadli

Humpolec: Při krádeži si poranil nohu

Dne 14. srpna humpolečtí policisté sdělili podezření ze spáchání trestných činů dvaatřicetiletému muži z Humpolce. Ten v noci z 30. na 31. července rozbil skleněné vstupní dveře do objektu na ulici Nádražní v Humpolci. Za použití přinesené palice rozbil dveře na schodiště vedoucí do prvního patra budovy. Zde rozbil palicí dveře od kanceláře, ve které poté vysekal a odcizil ve zdi zabudovaný trezor s téměř třicetitisícovou finanční hotovostí.
 
Zloděj i s trezorem opustil budovu a při přecházení areálu uklouznul a zranil si nohu. Muž ještě trezor a palici v areálu firmy ukryl a se zraněnou nohou se schoval v travnatém porostu. V tu dobu již na místo přijeli humpolečtí policisté a psovod Krajského ředitelství policie kraje Vysočina. Služebnímu psovi se podařilo během chvíle muže vystopovat a policisté jej zadrželi. Zraněnému muži museli zavolat zdravotnickou záchrannou službu a poté jej eskortovali do pelhřimovské nemocnice.
 
Trezor s finanční hotovostí se později podařil nalézt, stejně jako ukrytá palice, v areálu firmy. Trezor a peníze vrátili policisté zpět majiteli. Muž je podezřelý ze spáchání trestných činů krádeže a poškození cizí věci. Při šetření případu policisté zjistili, že muž byl již za tuto trestnou činnost v posledních třech letech potrestán pelhřimovským soudem. Policisté vedou ve věci zkrácené přípravné řízení. Pachateli hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.
Čtěte dále:   Zloděj si odnesl ze zahrady ve Vilémově ratanový nábytek

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Nejstarší starosta z Vysočiny chce pokračovat, jeho soused naopak končí

St Srp 20 , 2014
Pokračovat ve funkci starosty města. To je volební cíl většiny prvních mužů měst na Vysočině. A to i přes to, že před měsíci mnozí obhajovat funkci odmítali. Třeba jako starosta Pelhřimova Leopold Bambula, kterému bude za pár týdnů 75 let. Naopak je jisté, že Humpolec bude mít starostu nového. Čtěte […]

You May Like

Témata