V Humpolci na SŠ vsadili na vzdělávání dospělých

SŠ informatiky a cestovního ruchu se snaží aktuálně reagovat na potřeby trhu již několik let. Kromě denního studia se zaměřila také na studium určené pro dospělé.

Pro tyto studenty svou původní nabídku maturitního oboru Obchodník a učebního oboru Prodavač od letošního školního roku rozšířila o velmi žádaný obor Předškolní a mimoškolní výchova. Tato forma vzdělávání je založena na samostatném studiu s využitím komunikace se školou prostřednictvím internetu a několika sobotních soustředěních v průběhu školního roku.

Studium má podobu buď 4letého  nebo zkráceného 2letého kombinovaného studia. To je určeno pro ty, kteří již mají maturitní zkoušku, ale potřebují si doplnit odborné vzdělání, aby mohli pracovat v mateřských školkách a skupinách, ve školních družinách, věnovat se dětem v době mimo vyučování.

Naše populace stárne a trh práce zápasí s nedostatkem odborného personálu nejen v zařízeních pro seniory, ale také v sociální sféře. Z tohoto důvodu se SŠ v Humpolci rozhodla rozšířit vzdělávání dospělých o další studium, a to o obor Sociální činnost zaměřenou na sociálně správní a pečovatelskou činnost. Bude možné jej studovat od školního roku 2015-2016.

Bližší informace na www.stredniskola.com, popřípadě na tel. č. 775154168

Aabskola.JPG

Čtěte dále:   Humpolec na videu: Masopust 2024

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Radniční listy - Humpolec

St Lis 19 , 2014
Radniční listy – listopad 2014 Čtěte dále:   Zajet traktorem s vlekem na centimetr přesně do garáže. I to musí zvládnout student humpolecké Zemědělské akademie

You May Like

Témata