Do oprav silnic v kraji půjde přes dvě a půl miliardy korun

2

Kraj Vysočina může v příštích pěti letech získat z evropských fondů až 2,6 miliardy na opravy a rekonstrukce krajských silnic druhých a třetích tříd.

„Podíleli jsme se na připomínkování podmínek pro vypsání dotačního programu, v rámci kterého by do celé České republiky mělo z integrovaného regionálního operačního programu (IROP) přitéct celkem 27 miliard korun,“ popisuje Libor Joukl, náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast dopravy a majetku.

 

 
 

Výzva směrem k žadatelům k první etapě čerpání bude vypsána na konci července a žádosti se začnou podávat 21. září 2015. To je pro Kraj Vysočina zásadní termín. „Na opravy a rekonstrukce silnic II. a III. tříd půjde v prvním období v Kraji Vysočina celkem 1,2 miliardy. Zbylých více než 1,4 miliardy korun by mělo být vyčerpáno do roku 2020,“ doplňuje Libor Joukl s tím, že ve vlastnictví Kraje Vysočina je více než 4500 km komunikací. 

Přehled komunikací, které jsou v předběžném plánu oprav za přispění IROP:

silnice

název akce pro

okres

II/602

Olešná – průtah

PE

II/379

Velká Bíteš – ul. Na Valech včetně OK

ZR

II/379

Velká Bíteš – křiž. s III/3792

ZR

II/388

Bobrová – Zvole, 1. úsek

ZR

II/385

Dolní Rožínka – průtah

ZR

II/360

Třebíč – Střítež

TR

II/410

Chotěbudice – most ev.č. 410-014

TR

II/150

Okrouhlice – most ev.č. 150-022

HB

II/129

Březina – most ev.č. 129-003

PE

"Další z investičních akcí, které bychom chtěli financovat z evropských peněz, jsou obchvaty Okříšek a Jihlavy nebo například některé úseky silnice II/128 Pacov-Lukavec," uzavírá Joukl.
Čtěte dále:   Víme, kde budou zítra policisté měřit rychlost

Petr

2 thoughts on “Do oprav silnic v kraji půjde přes dvě a půl miliardy korun

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Festival ve dvoře

Pá Čvc 24 , 2015
o.s. Čtveráci vás zve na 9. ročník hudebního festivalu Jazz ve dvoře. Vystoupí: Kvitakord, Swinging Chipses, Aurora Jazz bend, Jada band, Jana Nechvátalová a Pavel Nedvěd. Čtěte dále:   U Jihlavy vznikla farmářská samoobsluha. Platí se do kasičky či QR kódem

You May Like

Témata