OBRAZY Martin Maršík

Úterý 03.11.2015 – Čtvrtek 26.11.2015

Místo konání: Humpolec, Výstavní sál Muzea Dr. A. Hrdličky Dolní náměstí

Martin MARŠÍK/ narozen 1972/

Žije s manželkou a synem v Humpolci. Na výtvarné scéně se pohybuje téměř 25 let. Od 90. let se živil jako fotograf. V roce 1997 fotoaparát definitivně vyměnil za malířský štětec. Věnuje se především olejomalbě a to v různých malířských technikách. Maluje na plátno, desky, měď či jiné materiály. 

Jeho tvorba se odvíjí ve dvou polohách. Tvoří jednak realistické městské scenérie a krajiny, ale mnohem raději uniká do své fantazie.

Jeden rok strávil v plenéru, který mu pomohl k celkové očistě sebe samého. Ve své volné tvorbě nechává prostor pro vlastní fantazii,  kdy každý divák ať chce či nechce, je vtažen do jeho tvorby. Prostřednictvím obrazů nabízí nové představy. Znázorňuje nekonečný prostor, připomínající osamělé mořské útesy, evokující představu opuštěného skalního města. Nebo fantastickou vegetaci, která se záhy promění v květenství a vyplní celou plochu obrazu.

Má za sebou desítky samostatných a společných výstav. Je zastoupen v soukromých sbírkách v České republice i v zahraničí / USA, Kanada, Švédsko, Norsko, Jižní Korea, Holandsko, Francie, Japonsko/.     

 

Čtěte dále:   Letní pouťový parket Kejžlice

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Program 15. schůze rady města

Út Lis 3 , 2015
která se bude konat dne 4.11.2015 Čtěte dále:   Elegance molekuly Dejvického divadla živě v humpoleckém kině

You May Like

Témata