Nový status bezpečnosti – eBezpečná škola

Už tři školy v Kraji Vysočina se pyšní značkou eBezpečná škola. Získaly ji Česká zemědělská akademie v Humpolci, Hotelová škola Světlá a Střední odborná škola řemesel Velké Meziříčí, Obchodní akademie Dr. Albína Bráfa, Hotelová škola a jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Třebíč.

„Těmto školám není problematika elektronické bezpečnosti jak z hlediska technického, tak prevence sociálně patologických jevů lhostejná. Prokázaly to i tím, že splnily několik předem daných přísných kritérií,“ uvedl hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek.

 

 
 

Projekt eBezpečná škola vytvořila krajská pracovní skupina zabývající se problematikou elektronické bezpečnosti. Podobnou značku s názvem Kraj Vysočina Doporučuje pro bezpečný internet mohou získat od Kraje Vysočina bezpečné a prověřené ICT společnosti, nabízející elektronické služby v regionu. Nová eBezpečná škola se podle názvu zaměřuje na školy a školská zařízení na Vysočině. „Chtěli jsme, aby se školy této problematice začaly opravdu věnovat a uvědomily si její závažnost. Pro udělení značky musí školská zařízení splnit podmínky navázané na vzdělávání pedagogů, zapracovat problematiku elektronické bezpečnosti do školního řádu nebo zajistit technická kritéria zabezpečení sítě nebo serverů,“ uvedl vedoucí odboru informatiky Krajského úřadu Kraje Vysočina Petr Pavlinec. Kraj Vysočina nabídne držitelům značky velké množství výhod, jako například penetrační testy, poradenství v oblasti elektronické bezpečnosti nebo také semináře pro studenty a zaměstnance. Značku kraj uděluje na dva roky a zdarma.

V oblasti IT bezpečnosti patří Kraj Vysočina díky svému velkému záběru aktivit k nejaktivnějším regionům České republiky.

zdroj: www.kr-vysocina.cz

Čtěte dále:   Tipy na víkend na Pelhřimovsku. V Humpolci i Pacově si pochutnají na zabijačce

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Prodej bytu v Humpolci

Pá Úno 19 , 2016
V centru města. Čtěte dále:   Čistá Vysočina

You May Like

Témata