Soutěž Vesnice roku 2017 startuje

Počínaje dneškem se mohou obce z Vysočiny přihlásit do nového kola soutěže Vesnice roku. Soutěž je určena pro obce vesnického charakteru, které mají maximálně 7 500 obyvatel a které mají zpracovaný vlastní strategický dokument zabývající se rozvojem obce, program obnovy vesnice nebo program rozvoje svého územního obvodu. Organizace soutěže probíhá ve dvou kolech – krajské a celostátní. V loňském roce titul Vesnice roku Kraje Vysočina získala obec Lípa na Havlíčkobrodsku.

 
 
 

„Výsledky hodnocení krajské komise zohlední Kraj Vysočina v odměnách, které úspěšných obcím poskytne. Předpokládám, že i letošní ročník bude pro obce opět inspirativní a pomůže venkovu, tolik charakteristickému pro náš region, pochlubit se rozmanitostí a pestrostí projektů, připomenout podporu tradic nebo například poukázat na ekologické aktivity,“ říká náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast regionálního rozvoje Pavel Pacal.

Podmínky soutěže dnes podepíší zástupci vyhlašovatelů soutěže, kterými jsou Spolek pro obnovu venkova ČR, Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Ministerstvo zemědělství ČR a Svaz měst a obcí ČR, v rámci konference Den malých obcí v Praze.

Přihlášku do soutěže je možné podávat v termínu od 7. března do 28. dubna 2017 na adresu Ministerstva pro místní rozvoj, k rukám Miroslavy Tiché, tajemnice soutěže. Formulář přihlášky je k dispozici na http://www.vesniceroku.cz/prihlaska/prihlaska).

Foto: Lípa 2016, předání zlaté stuhy starostovy Jiřímu Kuncovi.

Lípa

  • Luděk Hrůza, odbor regionálního rozvoje
    Krajský úřad Kraje Vysočina
Čtěte dále:   Tipy na víkend na Pelhřimovsku. Do Humpolce jede zahrát Brabec a Svěcený

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

35. Rada města Humpolec, usnesení a zápis

Čt Bře 9 , 2017
01.03.2017 Čtěte dále:   Víme, kde budou zítra policisté měřit rychlost

You May Like

Témata