Je znám viník havárie v pivovaru

Na konci ledna letošního roku se zřítil střešní podhled na stavbě výrobní haly humpoleckého pivovaru. Nyní je jasné, že na vině je stavební firma.

Ze znaleckého posudku statika vyplývá, že příčinou havárie bylo několik závažných chyb, jejichž kumulací pak došlo k destrukci pravděpodobně v jednom místě podhledu, a následně pak k řetězové reakci a havárii podhledu v celém rozsahu. „Havárie byla zapříčiněna překročením nosnosti závěsů, nosných a hlavních profilů a neprovedením dilatace mezi deskami,“ upřesnil statik Jiří Šilhan. Havárii tedy zapříčinila subdodavatelská firma, která práci prováděla pro dodavatele stavby PSJ Pelhřimov. Veškeré finanční řešení havárie je tedy nyní v kompetenci těchto firem. „Následky havárie byly odstraněny a v hale se montuje výrobní technologie,“ řekl k současné situaci tiskový mluvčí Rodinného pivovaru Bernard Zdeněk Mikulášek. Dodal, že koncem března začne zkušební provoz a očekávaná kolaudace celého objektu proběhne v květnu, nejpozději začátkem června. To již bude celá stavba hotova, včetně venkovních fasád, zastřešení, komunikace, jídelny, šaten a sociálního zařízení.

Čtěte dále:   Bernard Fest 2024 bude

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Vesnice láká stavebníky

St Bře 26 , 2003
Na příznivé ceny pozemků, výhodnou polohu i pracovní příležitosti lákají stavebníky Jiřice, obec o necelých šesti stech obyvatelích, ležící zhruba tři kilometry od Humpolce. Čtěte dále:   Kuchařky z Vysočiny o titul BernardChef

You May Like

Témata