Chovatel z Kletečné Ladislav Váňa má problémy s úřady. Kvůli uhynulým zvířatům

Provozovatel ZOO koutku Ladislav Váňa z Kletečné u Humpolce má problémy kvůli uhynulým zvířatům

Lev King, Kletečná - Foto: Milan Kopecký

Lev King, KletečnáFoto: Milan Kopecký

Podle policie choval bez příslušného povolení levharty, i přes to, že mu to příslušný orgán už loni zakázal, a to na dobu pěti let. Loni mu navíc zemřely dva kusy jelení zvěře.

Týrání zvířat a maření úředního rozhodnutí. To jsou dva přečiny, kvůli kterým je Ladislav Váňa vyšetřovaný. Policii zajímá maření úředního rozhodnutí. Dopustil se ho tím, že i přes vydaný zákaz chovat levharta. „Chov zvířat spadající do této kategorie byl muži odborem životního prostředí zakázán v září loňského roku, a to na dobu pěti let,“ vysvětlila mluvčí policie Stanislava Miláčková.  

Za uhynulého jelena a laň bude muset své počínání vysvětlovat úředníkům z odboru životního prostředí. „Na základě znaleckých posudků kriminalisté zjistili, že k úhynu této zvěře došlo v důsledku zanedbání péče o ni. Vzhledem k tomu, že muž se svým jednáním mohl dopustit týrání zvířat, a naplnit tak znaky protiprávního jednání podle zákona na ochranu zvířat proti týrání, policejní komisař odevzdal projednání tohoto přestupkového jednání k příslušnému odboru životního prostředí,“ dodala mluvčí.  

Ladislav Váňa se Českému rozhlasu k případu vyjádřil, řekl stručně, že se závěry policie nesouhlasí.
 

Humpolákův archiv

Copyright All right reserved Theme: Default Mag by ThemeInWP