Bernard otevřel školicí centrum. Výčepní se učí, jak správně čepovat pivo

Rodinný pivovar Bernard vybudoval v Humpolci přímo ve svém areálu nové školicí centrum čepování piva. Dovednosti a znalosti tu budou získávat jak začínající výčepní, tak zkušení profesionálové. Výukové lekce lze uspořádat i pro zájemce z řad široké veřejnosti.

Ve školicím centru pivovaru Bernard získají dovednosti a znalosti začínající...

Ve školicím centru pivovaru Bernard získají dovednosti a znalosti začínající...
Ve školicím centru pivovaru Bernard získají dovednosti a znalosti začínající...
Ve školicím centru pivovaru Bernard získají dovednosti a znalosti začínající...
Ve školicím centru pivovaru Bernard získají dovednosti a znalosti začínající...

„Ukazujeme, co udělat pro to, aby zákazník dostal to nejlepší pivo. Účastníci se u nás seznámí s ideálním skladováním piva, přípravou skla a především s čepováním na různých druzích vybavení,“ říká Petr Kolařík, jeden ze školitelů a trenérů kvality.

Humpoleckému pivovaru na vysoké úrovni podávání piva velmi záleží. „Pivo odchází z pivovaru v perfektní kondici a je zájmem všech, aby se tak dostalo i na stůl před konečného zákazníka,“ vysvětluje školitel.

„Má význam dělat věci dobře, užitek z toho mají všichni, host, hostinský i pivovar. Host dostane a vychutná si skvělé pivo, na které se k dobrému výčepnímu rád vrátí. A pivovar má odbyt,“ připomíná jednoduchou rovnici Petr Kolařík.

Účastníci školení mohou využít přítomnosti v pivovaru, seznámit se detailně s výrobou piva a příběhem značky. Bernard se mimo jiné odlišuje tím, že většinu tohoto piva vyčepují hospody a restaurace ze sudů. Situace na českém trhu je přitom zcela opačná, zhruba dvě třetiny piva se prodají v lahvích a plechovkách. Podíl sudového se postupně snižuje. Pivo Bernard v České republice nakupují a čepují asi čtyři tisíce odběratelů.

Otevřením školicího centra Rodinný pivovar Bernard navazuje na již mnoho let fungující program takzvaných cestujících sládků. Ten spočívá v tom, že zkušení odborníci pivovaru pravidelně navštěvují hostinské provozy v Česku i na Slovensku a pomáhají s technikou čepování, údržbou zařízení i znalostmi personálu.

Informace a zkušenosti může nyní u Bernarda načerpat kdokoliv. Návštěvnické centrum Bernard pořádá školu čepování i pro veřejnost, stačí sledovat kalendář na jeho webových stránkách. Školení lze rovněž připravit i pro organizovanou skupinu třeba jako součást teambuildingu nebo firemní akce.

Zdroj: https://www.idnes.cz/jihlava/zpravy/pivovar-bernard-humpolec-vycepni-skolici-centrum-otevreni-vysocina.A250806_863997_jihlava-zpravy_mv

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Letošní filmový festival na Orlíku u Humpolce bude o humoru v těžkých časech

Út Srp 19 , 2025
Letošní festival Film a dějiny na hradě Orlík nad Humpolcem se zaměří na téma humoru v těžkých časech. Filmové projekce čtyřiadvacátého festivalového ročníku budou do neděle, přístupné jsou opět zdarma. Odpolední promítání bude ve sklepení, večerní na hradním nádvoří. ČTK to za organizátory řekl Martin Pflug. Na nádvoří bude osm […]

You May Like

Témata