Zlíňaci testují – restaurace hotelu Křemešník

Během podzimního víkendu prodlouženého státním svátkem jsme se vydali na Křemešník, jelikož jsme zde hodně dlouho nebyli. No a tak nás tady přepadl hlad. No a jelikož jsme měli hlad opravdu velký, a nechtělo se nám již nikam přesouvat, navštívili jsme jedinou restauraci na vrcholu, restauraci poutního hotelu Křemešník. A to i přesto, že recenze na Googlu nebyly zrovna velice pozitivní. Jak dopadl sváteční oběd na Křemešníku?

Já bych dokonce řekl, že byli hodně kritické. Špatně ochucené jídlo, malé porce, strašlivá obsluha. To se na Internetu často opakovalo. A tak jsme do restaurace hotelu vstupovali opravdu ne zrovna s velkým očekáváním. Když ale my byli opravdu hladový a jinam se nám fakt nechtělo. Navíc na tabuli před restaurací lákali na svatomartinské hody. Takže třeba vybereme něco z toho.

Hned po vstupu do restaurace nás přivítal opravdu retro, ale jinak vcelku příjemný interiér. V restauraci bylo příjemně zatopeno, na nás možná až moc. Optali jsme se jestli je možné se usadit na oběd dovnitř i s pejskem i kočárkem, což nebyl žádný problém. Na Křemešníku jsou pejskové a děti vítáni. Měli jsme strach, že vzhledem k tomu že byl prodloužený víkend, svatomartinské hody a ještě k tomu v poutním kostele probíhala předtím mše, tak že bude restaurace plná. V restauraci bylo opravdu lidí dost, přesto se ale ještě nějaké volné stoly našli.

Prvním příjemným překvapením pro nás byla obsluha. Ta to na Google recenzích opravdu dost často a dost hodně schytává. Často je kritizovaná laxnost, nezájem a hlavně dlouhé čekání na cokoliv. My jsme měli ale naprosto přesně opačný zážitek. Obsluha byla po pravdě opravdu hodně mladá. O celý sál se staral mladík a slečna. Kteří ale kmitali jako blesk, neustále lítali s talíři, nápoji a jídelními lístky, a bravurně všechno stíhali, ačkoliv bylo opravdu v restauraci hodně lidí. A když se později nával hostů zastavil, a byla chvilka, tak místo aby popíjeli kafíčko a čuměli do mobilů, tak pěkně popadli hadr a čistící prostředek, a leštili volné stoly. Na tvářích úsměvy, poděkování, popřání dobré chuti. I naše objednávka byla velice rychle uskutečněna. Ihned po usazení přineseny jídelní lístky, hned po objednávce nám na stole přistáli nápoje, a když jsem si odskočil na malou, tak už na mě čekala na stole polévka. Následně i hlavní chody podávané skoro obratem po dojedení polévek, nabídnuta kávička a dezert, a na placení jsme také vůbec nečekali. Takže za nás musíme obsluhu opravdu pochválit. Opět, kdyby taková obsluha byla ve všech podnicích, tak by to byla paráda.

Zůstávalo otázkou jak to ale bude vypadat s jídlem. V rámci martinských chodů nás zaujala v nabídce polévka. Nabízeli husí kaldoun s knedlíčky a nudlemi za 80 korun. Ten jsme museli vyzkoušet. Když nám polévky připutovaly na stůl, tak krásně voněly a jen se z nich kouřilo. Krásně posypané čerstvou petrželkou. No a tak jsme do nich zabořili lžíce a …… mňam to vám byla dobrota. Fakt vynikající domácí husí kaldoun. Krásně vychucený, hodně mastný. V polévce bylo spousty masa, a dobré knedlíčky. Ale ze všeho nejlepší byl opravdu ten samotný vývar, který byl neskutečně lahodný a krásně z něj byla cítit ta husa. Za chvíli byly talíře prázdné a my jsme byli neskutečně spokojeni. Za takovouto polévku by se nemohl nikdo stydět, podávat ji doma na nedělní sváteční oběd. A už jsme se těšili na hlavní jídlo.

I když byly martinské hody, tak prostě ani jeden nás by čtvrtku kachny nebo husy se zelím a knedlíky nesnědl. Ale na jídelním lístku mě vcelku zaujal burger s trhaným kachním masem, hranolky a tatarskou omáčkou. Cenu už si přesně nepamatuji, ale bylo to někde lehce pod 300 Kč.  Tohle jídlo rozhodně neurazilo. Žádná bomba na kterou bych vzpomínal a jel sem znova to ale také nebyla. Burger byl vcelku dobrý, hodně naplněný. Spousty masa a zeleniny, navíc slaninka a nějaká omáčka. Dobře dochucený. Tatarská omáčka úplně nevím jestli byla domácí.  Pokud ale ne, tak rozhodně patřila k těm lepším. Hranolky samozřejmě byly supermarketové, ale naštěstí dobře vysmažené, takže vcelku také ušly. Porce velká, tedy hlavně těch hranolek. Ty bych rozhodně nesnědl, kdyby ….. ale k tomu později.

Manželka si z jejich svátečního svatomartinského menu vybrala zajímavé jídlo. A to droby na smetaně s houskovým knedlíkem za 180 korun. Zajímavá volba. Manželka vnitřnosti zbožňuje. Já je jím, ale zrovna aktivně je nevyhledávám. Talíř opět po donesení vypadal krásně, vonělo to jako mana nebeská. Jenom nás zaskočily knedlíky, které opět vypadaly jako kupované již hotové, což se nám později také potvrdilo. Také nás zaskočila porce knedlíků. Čtyři knedlíky byly opravdu málo, naprosto v nepoměru k množství omáčky. Když jsme knedlíky snědli, tak nám na talířích zůstalo ještě spousta omáčky, a asi bychom měli ještě hlad. Jenže ta omáčka ….. to vám bylo nebíčko v papulce. Tak dobrou omáčku jsem v restauraci hodně dlouho neměl, jestli někdy, a zcela jistě předčila všechny možné svíčkové omáčky z restaurací co si pamatuji. Ona samozřejmě byla na zeleninovo-smetanovém základu, takže to vlastně taková svíčková omáčka byla. Ale něco v ní muselo být navíc, což jí povyšovalo ještě někam jinam. Oba jsme byli úplně nadšení a měli boule za ušima. Ta byla tak famózní, chtěl bych jí mít doma. Ta omáčka předčila všechno ostatní. Byla fakt božská. Když zmizely knedlíky, tak jsme to nevydrželi a zbytek omáčky snědli se zbytkem hranolek ode mě. Prali jsme se s manželkou o každé sousto. Mohl bych tady na tu omáčku psát superlativy na další čtyři odstavce a pořád bych nepopsal, jak jsme si na ní pochutnali.

Takže závěrem? Za nás obrovské, pozitivní překvapení. Nevím jestli jsme měli zkrátka jenom štěstí na kuchaře, na obsluhu nebo jestli je tu nějaký nový kuchař a obsluha. My jsme zde ale na rozdíl od recenzí na Googlu byli docela dost spokojeni, a v některých případech přímo nadšeni. Navíc ceny nebyly nějak nehorázné, a za vcelku na dnešní dobu malé peníze, jsme dostali dobré jídlo. Porce bych řekl dostačující až velké – tedy až na ty knedlíky. Mě nezbývá než za naší návštěvu restauraci doporučit. Třeba budete mít štěstí jako my. A pro tu omáčku a ty droby, bych sem jel znovu světa kraj …. Škoda že byla jenom v rámci svatomartinského menu. Tahle dobrota by si zasloužila místo na stálém jídelním lístku.

Takže konečné hodnocení? Velice mě to svádí udělit podniku celých 5 hvězdiček. Na druhou stranu jim nemohu odpustit ty kupované knedlíky a hranolky, a tu porci knedlíků. A to by nebylo fér vzhledem k ostatním podnikům, které v naší sérii těch 5 hvězdiček už dostaly. Takže finální rozhodnutí jsou čtyři hvězdy z pěti. Ale bylo to opravdu blízko.

Webové stránky hotelu Křemešník: https://nakremesniku.cz/cs/

 

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

You May Like

Témata