Z deníku policie

Jak si vydělat na automatech …

Neznámý pachatel vnikl v úterý v přesně nezjištěné době nezajištěným oknem do salónku v restauraci v Humpolci na Dolním náměstí. Otevřenými dveřmi prošel do místnosti s automaty, kde vypáčil pět automatů a odcizil z nich drobné mince. Šestý automat také vypáčil, ale nic neodcizil. Nakonec vypáčil i automat na cigarety. Škoda na poškozených cigaretách a drobných mincí byla vyčíslena na 19.200 korun. Škoda na poškozených automatech činí 26.500 korun.


Humpoleckým policistům byl nahlášen případ podvodné výhry na hracím automatu. Neznámý pachatel v baru v Humpolci navrtal otvory do stěny výherního automatu, v automatu zkratoval dráty a tím si nakreditoval částku 20 tisíc korun, částečně jako vklad a částečně jako následnou výhru. Výhru poté vybral a otvory v automatu zakryl lepící páskou. Svým jednáním způsobil škodu ve výši 20 500 korun.


Policejní komisař zahájil trestní stíhání třiadvacetiletého a osmnáctiletého mladíka z Pelhřimova. Mladíkům bylo sděleno obvinění z trestného činu nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů. Třiadvacetiletý muž během jednoho roku v 21 případech daroval pervitin, v 11 případech pervitin prodal za celkovou částku 10.700 korun, ve čtyřech případech daroval osobě injekční stříkačku na aplikaci pervitinu a v 6 případech dokonce osobě pervitin sám aplikoval pomocí injekční stříkačky. V jednom případě daroval pervitin osobě, která byla mladší 18 let. Vše se dělo ve většině případů na území Pelhřimova a Humpolce.


Osmnáctiletý mladík v průběhu tří let distribuoval marihuanu, pervitin a hašiš. Drogy dával a prodával v některých případech osobám mladším osmnácti i patnácti let. Za prodej marihuany celkem ve 30 případech dostal 3 tisíce korun. Ve třech případech daroval hašiš.  Také pervitin v jednom případě daroval a ve dvou případech jej prodal. Distribuce drog také v těchto případech probíhala na území Pelhřimovska. Mladík je stíhán na svobodě.

Čtěte dále:   Rychlost 229 km/h: jízda sporťáku skončila na dálnici u Humpolce

 


K dopravní nehodě došlo v úterý 10. února dopoledne krátce po deváté hodině. Šedesátiletý řidič nákladního vozidla Nissan Navara s přívěsem jel po silnici I/34 ve směru od Pelhřimova na Humpolec. V katastru obce Velký Rybník nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a vlastnostem vozidla a nákladu, s vozidlem dostal smyk, který nezvládl a vyjel vlevo mimo vozovku, kde nejprve narazil do svodidel, směrového sloupku a mladých stromků. Nakonec se vozidlo převrátilo na pravý bok a došlo k vypadnutí nákladu. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Hmotná škoda byla vyčíslena na 552 tisíc korun.


 


(Zdroj: http://www.policie.cz/ )


 

myska

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Běžecké lyžařské trasy na Humpolecku

Pá Úno 13 , 2009
Na dnešní den od 15 hodin je naplánována úprava běžecké trasy „A“ vedoucí od školního statku přes Čejov, Leštinu a Rozkoš zpět do Humpolce. Čtěte dále:   Policisté pátrají po třináctileté dívce z Humpolecka, může být i na Brodsku

You May Like

Témata